Véget ért Szalai Ádám és az FC Basel háborúja

Vasárnap délután a hivatalos honlapján jelentette be a svájci FC Basel labdarúgó-csapata, hogy közös megegyezéssel felbontotta Szalai Ádám szerződését. Bár az elmúlt napokban olyan hírek is terjedtek, hogy Szalai edzőként akár maradhat is a klubnál, erre nem került sor. Szakítás lett az elcsúfult kapcsolat vége.

Magyar Nemzet
2023. 01. 29. 17:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az FCB köszönetet mond Ádámnak a piros-kékben nyújtott teljesítményéért, és minden jót kíván neki a sportbeli karrierjében és a magánéletében egyaránt” – áll a Basel szűkszavú közleményében , amellyel a klub búcsút intett magyar csatárának. a tavaly februári érkezése után 24 meccsen hat gólt és egy asszisztot jegyzett a csapat mezében.

Szalai az első fél évben még rendszeresen játszott, 12 meccsen négy gólt szerzett a Baselben, de tavaly nyáron a korábbi svájci csatárlegenda, Alexander Frei lett a csapat új vezetőedzője, aki látványosan mellőzni kezdte őt. Olaj volt a tűzre, amikor indoklás nélkül száműzték Szalait az első keretből ősszel, de ő nem hagyta magát, munkaügyi pert indított, s elérte, hogy visszavegyék.

Játszani persze szeptember 3-a óta egyáltalán nem játszott Szalai a Baselben, a meccskeretben is október elsején kapott helyet legutóbb. Majd január elején érkezett az újabb gyomros: Szalait az U21-es csapathoz irányították, és nem utazhatott el a Basel edzőtáborába sem.

Azóta folyamatosan tárgyaltak a felek a 35 éves csatár jövőjéről, a szakítás várható fejleménynek számít, bár az elmúlt napokban pozitív hírek is érkeztek. Svájcban arról írtak, hogy a Basel új sportigazgatója, Heiko Vogel békés megoldásra hajt, amelynek részeként Szalai edzőként maradhatna a klubnál. A Basel közleményéből arra következtethetünk, hogy erről nem sikerült megállapodni.

Szalai, aki tavaly szeptemberben mondta le a szereplését a magyar válogatottban, jelenleg szabadon igazolható, és korábbi hírek szerint az sem teljesen kizárt, hogy visszatér Németországba, de Svájcon belül is több csapat érdeklődéséről lehetett hallani. Hamarosan bizonyára kiderül, mi lesz a sorsa.

Borítókép: Szalai Ádám és a Basel útjai egy év után elválnak (Fotó: FC Basel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.