Zseniális gólpasszt adott Szalai Attila a belga Batmannek + videó

A török élvonal 20. fordulójában a Fenerbahce 2-1-es győzelmet aratott az Ümraniyespor otthonában. A siker nem jöhetett volna össze Szalai Attila mesés gólpassza nélkül: a magyar válogatott védő a saját térfeléről ugratta ki ziccerben az isztambuliak Chelsea-t és Dortmundot is megjárt belga fenegyerekét, aki a kapuba talált.

Magyar Nemzet
2023. 01. 24. 7:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

zseniális gólpassza már a hajrához közeledve, a 73. percben történt 0-0-s állásnál. A magyar középhátvéd hozta fel a labdát, majd felnézett, és elképesztően pontosan indította a védője mögé befutó, így végül ziccerben kitörő Michy Batshuayit, aki elfektette a kifutó kapust, majd a kapuba lőtt.

Ezzel a góllal vezetett tehát a Fenerbahce, ám a hazaiak öt perccel később kiegyenlítettek, végül azonban Szalaiék egy 89. percben született öngólnak köszönhetően 2-1-re megnyerték a szoros, 107 percesre nyúlt meccset. Sikerét követően a Fenerbahce a bajnokság második helyén áll, hátránya négy pont az éllovas Galatasaray mögött, előnye pedig ugyanennyi a harmadik Basaksehir előtt.

Szalai Attila a belga Batmant szolgálta ki

Az 50-szeres belga válogatott Michy Batshuayi volt Szalai gólpasszának a címzettje, aki tavaly szeptemberben igazolt a Fenerbahcéba. A balhés múltú csatár megjárta a Chelsea-t, ahol Antonio Conte a kiváló gólátlaga (96 percenként a kapuba talált) ellenére sem számolt vele alapemberként, ugyanakkor a Peter Stöger vezette Dortmund színeiben szárnyalt.

„Hallottam, hogy a Batman munkakör megüresedett Dortmundban, ezért úgy döntöttem, hogy átveszem” – ezzel a szöveggel jelentette be 2018. január 31-én Batshuayi, hogy a Chelsea-től kölcsönben a német klubhoz szerződött. 

Akkor a távozó Pierre-Emerick Aubameyang helyére érkezett, aki korábban volt, hogy Batman-álarcban ünnepelte a dortmundi góljait. Batshuayi nemcsak a nevéből szőtt játékkal, hanem gólokkal is átvette a főszerepet: 14 meccsen kilenc gólt szerzett a Dortmundban.

Batshuayi azonban többször is fegyelmi vétségbe keveredett pályafutása alatt, egyszer fegyvermásolat-viselésért elő is állították, s tavaly már Törökországon belül váltott klubot, a Besiktastól érkezett a Fenerbahcéba. A jelenlegi idényben jól megy neki: 13 bajnokin már kilenc gólja van.

Borítókép: Szalai Attila a Fenerbahce mezében (Fotó: Europress/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.