Botrány Torinóban: alaposan kiosztotta a Juventus edzője a szakértőt

A Juventus edzője viszonylag könnyen túltette magát csapata játékán, a Nantes elleni 1-1-es döntetlent is a megfelelő értéken kezelte. Massimiliano Allegri az őt és csapatát ért igaztalan vádak miatt akadt ki az Európa-liga-mérkőzés után.

Magyar Nemzet
2023. 02. 17. 9:31
Massimiliano Allegri Juventus
Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nézzen rá a statisztikámra, maga sokat cseveg itt a semmiről” – ezekkel a szavakkal osztotta ki a Sky Sport Italia riporterét Massimiliano Allegri, a Juventus edzője, miután csapata 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Nantes ellen az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első mérkőzésén. 

A Juve Dusan Vlahovic góljával szerzett vezetést, majd a francia egyenlítés után hihetetlen balszerencséje volt, Federico Chiesa lőtt egy dupla kapufát, de az olasz csapat hiába támadott többet, képtelen volt megnyerni a meccset. A Sky Sport Italia riportere szerint az lehetett a gond, hogy a Juve teljesen ráült az eredményre, és a vezetése után nem erőltette a támadó futballt. Ezt visszautasította Allegri. „Soha nem mondtam, hogy azt akarom, hogy a Juve 1-0-ra nyerjen, megőrjít ezzel a szeméttel. Ez a klisé, hogy azt akarom, hogy a csapataim 1-0-ra nyerjenek, de ez nem pontos. A helyzet egyszerű. Nézze meg a csapataim statisztikáját: mindig az én csapataim védekeztek a legjobban, és a második legjobb támadó futballt is mi játszottuk. Nem lehet elmenekülni a statisztikák elől. Nézze a Milant és a Juventust: a csapataim mindig 70-80 gólt szereztek szezononként. Maga sokat cseveg itt a semmiről, én a számokról beszélek. Tudom, hogy az a feladata, hogy ott üljön és beszéljen a semmiről, hogy kitöltse az időt. Maga elképzelte, létrehozta a történetet, majd tovább terjeszti. Ön elvont dolgokat lát, én azt látom, ami konkrét. Megvan az összes statisztika, nézze meg őket. A futballban csak egy dolog számít: a győzelem a mérkőzéseken. Nem számít, hogy 1-0 vagy 5-0 a végeredmény. Mindazonáltal a tény továbbra is az, hogy mindig az én csapataimnak volt a legjobb védekezése, és támadásban mi voltunk a második legjobbak” – idézte az edzőt a Football Italia

Borítókép: Allegri ezúttal nem fogta vissza magát (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.