Ha Alonso beül az Aston Martinba, máris rekordot dönt + videó

Ma este a Formula–1-es McLaren-istálló után az Aston Martin is előrukkolt az idei autójával.

Magyar Nemzet
2023. 02. 13. 21:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel tavaly júliusában bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul, így is tett, a német pilóta 35 évesen elköszönt a Formula–1-től és az Aston Martintól. Az istállónak azonban idén is lesz világbajnok pilótája, hiszen a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso érkezett Vettel helyére. A spanyol pilóta, aki az Alpine-tól igazolt át, már 41 éves, de még mindig rendkívül motivált. Idén tehát ő lesz a kanadai Lance Stroll – aki a tulajdonos, Lawrence Stroll fia – csapattársa. Döbbenetes, de Alonsónak az idei már a huszadik F1-es idénye, és ebben a tekinteten mindenkit megelőz. Rubens Barrichello, és Kimi Räikkönen jutott még tizenkilencig. (Barrichello az egyetlen, aki nem hagyott ki egyetlen szezont sem.)

Ami az Aston Martin idei autóját illeti, azt már a mai silverstone-i bemutató előtt lehetett tudni, hogy az AMR23-as teljesen megújul a tavalyi AMR22-es változathoz képest. S ha a színét illetően nincs is változás, a csapat valóban szinte teljesen új autót épített, az aerodinamikai kialakítása is több mint 95 százalékban változott meg. A „leleplezésnek” pedig megadta a módját az Aston Martin:

Fernando Alonso lelkesen mondta, már alig várja, hogy vezesse az autót.

– Hiszem, hogy az Aston Martinnal újra futamot nyerhetek, ha nem is idén. Egyelőre a földön kell maradnunk. Ha azt mondanám, hogy idén a győzelmekért fogunk harcolni, akkor az nem lenne igaz. De ha úgy adódik, hogy minden a kezünkre játszik, gondolok itt az időjárási körülményekre is, akkor megragadjuk az esélyt – szögezte le Alonso, akinek 2024 végéig szól a szerződése az Aston Martinnál.

Forrás: Twitter/Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team

Borítókép: Fernando Alonso és Lance Stroll a csapatbemutatón (Forrás: Twitter/Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.