Kihagyta a Fradi az első meccslabdát Miskolcon

A DVTK 4-1-re megnyerte az FTC elleni ötödik mérkőzést a magyar bázisú jégkorongbajnokság, az Erste-liga negyeddöntőjében, összesítésben még mindig a Fradi vezet 3-2-re. A hatodik meccset hétfőn a Tüskecsarnokban játsszák.

Magyar Nemzet
2023. 02. 25. 17:24
null
Fotó: Nagy Gabor Sandor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVTK–FTC negyeddöntő első mérkőzését a miskolciak nyerték, utána azonban zsinórban háromszor a ferencvárosiak győztek, tehát a Jegesmedvék szombaton az életben maradásért játszottak. A hazaiaknál eltiltását letöltve újra játszhatott a honosított magyar válogatott játékos, Kevin Wehrs, Tokaji Viktor vezetőedző ezen felül is kicsit megkavarta a sorokat. A túloldalon Fodor Szabolcs követte a győztes csapaton ne változtass elvét, ugyanazokat a sorokat küldte pályára, mint csütörtökön.

Arra talán a hazaiak sem számítottak, hogy lényegében már az első húsz percben eldől a mérkőzés. A DVTK Berdnyikov révén már a 2. percben vezetést szerzett, a 14. percben Vojtó két-, a 17.-ben Razjum pedig háromgólosra növelte a miskolciak előnyét (3-0). Az FTC a folytatásban emberelőnyből sem tudott szépíteni, Kiss Roland a 35. percben érdemben lezárta a meccset. Az utolsó harmadban Galántai találatával szépített a Fradi, ami után már csak bunyó és bár nem szándékos, mégis durva szabálytalankodás tarkította a mérkőzést, az arcvédő plexi alá a bot tollával benyúlva Boros ütötte arcon Berdnyikovot, akinek eleredt a vére.

A nagyobb hirig szerencsére elmaradt, 4-1-re nyert a DVTK, összesítésben viszont továbbra is az FTC vezet, a vereséggel 3-2-re. A két csapat héfőn a Tüskecsarnokban találkozik ismét, a képlet ugyanaz, a Jegesmedvék az életben maradásért harcolnak.

Elsőként, még csütörtökön, a Budapest Jégkorong Akadémia jutott a négy közé, miután 4-0-lal kisöpörte a FEHA19-et, másodikként pénteken a Gyergyó követte, amely összesítésben szintén 4-0-lal búcsúztatta a Dunújvárost. A negyedik párharcban a Brassó 3-1-re vezet a Csíkszereda ellen, s vasárnap hazai pályán kivívhatja a továbbjutást.

Apróságok döntenek

A két vezetőedző értékelése.

Tokaji Viktor (DVTK Jegesmedvék): A hazai pálya előnye nálunk volt, örülünk neki, hogy ilyen sokan kilátogattak a meccsre és hisznek bennünk továbbra is. Leegyszerűsítettük és hatékonyabbá tettük a játékunkat. Kontrolláltuk a meccset érzelmileg és játékban is. Kiadtunk most magunkból mindent, de a playoffhokiban ez kell. A következő meccstől is ugyanazt várom, mint amit eddig láthattunk, kemény, férfias ki-ki találkozót. Jól ismeri egymást a két csapat, apróságok dönthetnek a párharcban.

Fodor Szabolcs (FTC): Egy olyan szoros mérkőzés volt, amit eddig megszokhattunk. Nüanszok döntenek, volt két kapuvasunk is. De ugyanilyen volt eddig minden meccs. Az apró szerencsékért meg kell dolgozni és azon kell lennünk, hogy a hétfői hatodik meccsen mi dolgozzunk keményebben ezekért a szerencsékért. Ugyanúgy kell készülnünk, csúszni-mászni kell a jégen, ebben nagy segítség lehet a hazai közönségünk.

Borítókép: Arany Gergely kapujában a negyedik diósgyőri gól (Fotó: DVTK Jegesmedvék/Nagy Gábor Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.