A „magyar Maldini” első NB I-es gólja is kellett a Vidi-kudarchoz

A „magyar Maldini” első NB I-es találatával és Szalay Szabolcs vezérletével (gólpassz és látványos szabadrúgásgól) a ZTE a rossz sorozatát lezárva 2-1-re legyőzte a Fehérvár együttesét az élvonal 21. fordulójában, így Huszti Szabolcs csapata tovább száguld a másodosztályba vezető szakadék felé. Idén még nem nyert a Vidi, amely öt meccsből harmadszor kapott ki.

Magyar Nemzet
2023. 02. 25. 16:23
null
20230225 labdarugás ZTE Fehérvár Foto: Dömötör Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszti Szabolcs mindennel próbálkozik, hogy felrázza a Fehérvárt, a ZTE otthonában például a kezdőben debütált az NB I-ben a 18 éves Pető Milán, aki a korábbi 14-szeres magyar válogatott középpályás, Pető Tamás fia, aki a Vidi játékosa és edzője is volt, jelenleg pedig játékosmegfigyelőként segíti a klubot.

Jól kezdett Zalaegerszegen a Fehérvár, amely már a negyedik percben megszerezte a vezetést: Schön Szabolcs húzott el a bal oldalon, majd a beadásából a nemrég Újpestről szerződtetett Katona Mátyás fejelt a kapuba a felsőléc segítségével, megszerezve az első találatát új csapatában – 0-1.

A 32. percben kiegyenlített a ZTE: Szalay Szabolcs beadása után a középen üresen maradt Csóka Dániel fejelt a kapuba – 1-1.

Csóka a korábbi ZTE-legenda, a 2002-es bajnokcsapat meghatározó tagja, Csóka Zsolt fia, aki tavaly nyáron tért haza Angliából, ahol a harmadosztályban szerepelt a Wimbledon színeiben. A szigetországban a technikás védőmunkájának köszönhetően megkapta a „magyar Maldini” becenevet, amiről lapunknak mesélt akkoriban. Most a 22 éves védő az első NB I-es gólját ünnepelte.

Szünet után már a vezetést is megszerezte a ZTE, amely azután jutott ígéretes helyről szabadrúgáshoz, hogy Tajti Mátyást felrúgták a tizenhatos előterében. Szalay Szabolcs állt a labda mögé és nagy erővel a kapuba bombázott, bár Kovács Dániel kapus talán védhette volna a lövést – 2-1.

Ezután inkább a ZTE újabb góljára volt esély, mintsem a Fehérvár pontszerzésére. 

A ZTE hat nyeretlen meccs után, november eleje óta először győzött a bajnokságban, s négy meccs után először szerzett gólt. A Fehérvár ellenben idén az öt bajnoki alatt a megszerezhető 15 pontból mindössze kettőt gyűjtött be, az újabb kudarc után továbbra is a 10. helyen áll, és az előnye olvad a kieső helyen állókkal szemben. A Mezőkövesden ikszelő Honvéd már csak két pontra van, a később pályára lépő Vasas pedig akár be is érheti pontszámban a Vidit ebben a fordulóban. Nem lenne meglepetés, ha ez Huszti Szabolcs vezetőedző állásába kerülne.

NB I, 21. forduló:

Pénteken játszották: 
Mezőkövesd–Honvéd 0-0

Szombat: 
ZTE–Mol Fehérvár 2-1 (1-1), Zalaegerszeg, 2107 néző, jv.: Farkas, gól: Csóka (32.), Szalay (55.), illetve Katona (4.)
Puskás Akadémia–Paks 17.00
Vasas–Kisvárda 19.30

Vasárnap: 
Kecskemét–Újpest 14.00
DVSC–Ferencváros 16.30

Borítókép: Tajti Mátyás és a ZTE legyőzte a Vidit (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.