Balhé az öltözőben: Lewandowski nekiesett a Barca csodagyerekének

Van utóélete annak, hogy a Barcelona csütörtökön kiesett a Manchester United ellen az Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért folytatott párharcban. Kiszivárgott, hogy Robert Lewandowski a meccs után kérdőre vonta az öltözőben a Barca csodagyerekét, Ansu Fatit. Kétségtelen, hogy a lengyel sztár nincs hozzászokva az ilyen gyászos nemzetközi szerepléshez.

Magyar Nemzet
2023. 02. 25. 15:22
LEWANDOWSKI, Robert; VARANE, Raphael
Barcelona, 2023. február 16. Robert Lewandowski, az FC Barcelona (b) és Raphael Varane, a Manchester United játékosa a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott elsõ, FC Barcelona-Manchester United mérkõzésen a barcelonai Camp Nou Stadionban 2023. február 16-án. MTI/AP/Joan Monfort Fotó: Joan Monfort
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lewandowski tizenegyesgóljával vezetett a Barcelona az Old Traffordon, de végül 2-1-re kikapott, összesítésben pedig 4-3-mal búcsúzott a Manchester United ellen az El-ből. A Daily Mail cikke szerint Lewandowski nemcsak a pályán volt feszült, amikor a hajrában Ansu Fati útjába állt egy neki szánt keresztlabdának, hanem az öltözőben kérdőre is vonta fiatal csapattársát. 

A kiszivárgott értesülések szerint Lewandowski megőrizte a jó modorát a vita során, de határozottan Fati tudtára adta a nemtetszését, hangsúlyozva, hogy nem az első hasonló esetről volt szó. A meccs utolsó negyedórájára becserélt Fati azzal védekezett, hogy nem vette észre a lengyelt az ominózus szituációban, a feszültség ugyanakkor kézzel volt tapintható.

Lewandowski nyilvánvalóan nincsen hozzászokva a hasonlóan gyászos nemzetközi szerepléshez. Miután a Bayern München játékosaként (és előtte már Dortmundban is) hosszú éveken keresztül a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában szerepelt a tavasszal, már az furcsa lehetett neki, hogy ezúttal csak az Európa-ligában kapott lapot a Barcelonával, ráadásul még a nyolcaddöntőt sem érte el.

Ettől függetlenül a lengyel nagyszerű formában futballozik, 30 meccsen 25 gólt szerzett eddig a Barca mezében, vezeti a La Liga góllövőlistáját, és kulcsszerepe van abban, hogy katalánok 22 forduló után nyolcpontos előnnyel vezetnek a címvédő Real Madrid előtt.

A csodagyereknek indult Fati, aki távozása után a tízes mezt is megörökölte, az utóbbi egy-két évben megtorpant a fejlődésben és sokat volt sérült. Ebben az idényben 34 meccsen játszott, de ehhez mindössze 1250 játékperc társult, tehát sokszor csak a cseresorban kap helyet. Ráadásul Fati a manchesteri vereség után a csapat egyik edzésén megint megsérült, és térdproblémája miatt a vasárnapi, Almería elleni bajnokit biztosan kihagyja.

Borítókép: hiába küzdött a Manchester United ellen (Fotó: MTI/AP/Joan Monfort)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.