Meglepően reagáltak a felakasztott Viníciusra a Real–Atlético előtt

Szombaton rendezik a Real Madrid–Atlético Madrid rangadót (18.30, tv: Spíler 2) a La Liga 23. fordulójában. A nyilvánvaló okok mellett most azért is indulatokat szül a madridi derbi, mert az egyik klub 10, a másik 0 tizenegyeshez jutott az idényben, illetve az Atlético szurkolói januárban elvetették a sulykot a Real sztárja, Vinícius Júnior szapulásában. Erre érkezett most meglepő reakció.

Magyar Nemzet
2023. 02. 25. 14:00
null
Real Madrid's Brazilian forward Vinicius Junior reacts during the Spanish League football match between RCD Mallorca and Real Madrid at the Visit Mallorca stadium in Palma de Mallorca on February 5, 2023. (Photo by JAIME REINA / AFP) Fotó: JAIME REINA / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Írtunk róla, hogy folyamatosan rasszista támadások áldozata Spanyolországban az utóbbi időben, és ebben az Atlético Madrid szurkolói jártak az élen a Real Madrid ellen januárban, hosszabbításban 3-1-re elvesztett Spanyol Kupa-meccs előtt, amikor a város egyik hídjára egy felakasztott Vinícius-bábut tettek ki, amelyhez azt írták: „Madrid utálja a Realt!” A brazil szélső akkor nemes bosszút állt, a 120. percben ugyanis ő szerezte a Real harmadik gólját.

Most egy ennél is szebb reakció érkezett a januári akcióra, ugyanis az egyik spanyol sportműsor-szolgáltató, a DAZN ugyanarra a hídra helyezett ki egy molinót, amelyen az Atlético montenegrói védője, Sztefan Szavics és a Real aranylabdás horvát középpályása, öleli át egymást. A szöveg egyértelműen a januárira utal: „Madrid szereti Madridot”. A DAZN a Twitter-oldalán közölte, hogy a sportban nincs helye a gyűlöletnek.

A mai rangadón ettől függetlenül természetesen parázs csata várható, hiszen mindkét csapatnak fontos a három pont megszerzése: a Real nyolcpontos hátrányból követi az éllovas Barcelonát, és nem hibázhat, ha meg akarja védeni a címét, az Atlético pedig csak egyetlen ponttal előzi meg az ötödik Betist, és a BL-indulás miatt létfontosságú, hogy megőrizze a helyét a top négyben.

Érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet a Marca cikke a derbi előtt, amely azt taglalja, hogy az Atlético 22 forduló alatt egyetlen tizenegyest sem kapott a bajnokságban, és ez meglehetősen ritka, olyannyira, hogy egyedüli csapat a mezőnyben, amely nem rúghatott büntetőt eddig. Ezzel szemben a Real már tízszer kapott tizenegyest, ami a legtöbb a ligában jelenleg. Ebből a szempontból is izgalmasnak ígérkezik a rangadó.

Borítókép: Vinícius Júniornak mostanában sokat kell tűrnie (Fotó: Jaime Reina/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.