Magyar bravúr Mexikóban, nagyobb, mint elsőre gondolnánk

Szép győzelmet aratott Udvardy Panna a méridai WTA 250-es versenyen. A magyar teniszező két játszmában győzte le a tavalyi wimbledoni negyeddöntős Jule Niemeiert. Udvardy párosban kiesett, éppen Bondár Annáék kettőse ellen.

Magyar Nemzet
2023. 02. 22. 8:18
Udvardy Panna
Udvardy Panna Wimbledon 2022 tenisz Fotó: MTI/EPA/Kieran Galvin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista is azt mutatja, hogy Udvardy Panna bravúrt ért el Jule Niemeier legyőzésével, ám a számok nem mesélik el a teljes történetet. A magyar lány a 91., a német teniszező a 69. helyről kezdte meg a mexikói Méridában rendezett tornát.

Niemeier azonban sokkal jobb pozícióban állna, ha a tavalyi wimbledoni negyeddöntős szerepléséért kapott volna ranglistapontokat. A német játékos az azóta lejátszott két Grand Slam-tornán csak a világelső Iga Swiatektől kapott ki, a US Openen szettet is nyert későbbi győztes lengyel ellen, akivel pechjére idén Ausztráliában már az első fordulóban összehozta a sorsolás.

Mexikóban Udvardy Panna jutott neki az első fordulóban, s a magyar teniszező két, rövidítéssel véget ért játszmában múlta felül esélyesebb riválisát. Udvardynak a második fordulóban sem lesz könnyű dolga, a mexikói torna első kiemeltje, az idei Australian Openen elődöntőig jutott Magda Linette lesz az ellenfele.

Udvardy kedden párosban is pályára lépett, de a svájci Viktorija Golubiccsal az oldalán sima vereséget szenvedett Bondár Anna és Elixane Lechemia kettőse ellen. Bondár egyesben nincs már versenyben Méridában, az ausztrál Birrelltől kapott ki, még hétfőn.

A Közel-Keleten két magyar vereség volt a keddi mérleg: megszorongatta az esélyesebb Roberto Bautista Agutot, de három játszmában kikapott a spanyoltól, és az aktuális rangsor alapján papírforma-vereséget szenvedett és Kristina Mladenovic kettőse is.

Eredmények

Mérida, WTA 250
Egyes, 1. forduló: Udvardy–Niemeier (német) 7:6, 7:6
Páros, 1. forduló: Bondár, Lechemia (magyar, francia)–Udvardy, Golubics (magyar, svájci) 6:0, 6:3

Doha, ATP 250
Egyes, 1. forduló: Bautista Agut (spanyol, 5.)–Fucsovics 7:6, 5:7, 6:4

Dubaj, WTA 500
Páros, 2. forduló: Kicsenok, Ostapenko (ukrán, lett, 2.)–Babos, Mladenovic (magyar, francia) 6:1, 7:6

Borítókép: Udvardy Panna értékes győzelmet aratott (Fotó: MTI/EPA/Kieran Galvin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.