Maratoni csata után hazai pályán jutott tovább a Fradi

A párharc hatodik mérkőzésén az FTC hosszabbításban 2-1-re legyőzte a DVTK-t a magyar bázisú jégkorongbajnokság, az Erste-liga negyeddöntőjében, így 4-2-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé. Egyúttal kialakult az elődöntő párosítása: BJA–FTC, Gyergyó–Brassó.

Magyar Nemzet
2023. 02. 27. 21:27
null
Fotó: Nagy Gabor Sandor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVTK szombaton a hazai pályán elért 4-1-es sikerrel összesítésben feljött 3-2-re, de hétfőn is a miskolciakon volt nagyobb a nyomás. A válogatott center, Nagy Gergely révén az FTC a 7. percben vezetést szerzett a majdnem dugig megtelt Tüskecsarnokban. A folytatásban Arany Gergely, a hazaiak kapusa többször is élvezte Fortuna pártfogását. Majd nagy csapás érte a hazaiakat, a gólerős finn csatár, Aku Kestilät sérülés miatt kórházba kellett szállítani.

A második harmadban Alekszandr Skrabov végleges kiállítást kapott Galántai Richárd letaglózásáért, az ötperces fórt azonban nem tudta gólra váltani a Fradi. Sőt, Mattyasovszky Gergely kis híján hátrányból egyenlített. A DVTK a 46. percben az orosz Berdnyikov góljával egyenlített, Arany hiába szúrt ki botjával, nem tudott védeni. Egy perc múlva majdnem újra a hazai kapuban kötött ki a korong, de a védők az utolsó pillanatban felszabadítottak. Ezt követően komoly mezőnyfölényben volt a DVTK, bő két perccel a vége előtt Vlagyiszlav Kulesov lépett ki, azonban kihagyta a ziccert.

Több gól tehát nem esett, így 1-1 után következett a hosszabbítás. Az Erste-liga szabályai szerint továbbra is öt-öt mezőnyjátékossal, akár végkimerülésig… A meccset, egyben a párharcot eldöntő találatot Turbucz Martin a 73. percben szerezte. 

 

– Felejthetetlen élmény, amikor ennyien támogatnak minket, még különlegesebb, hogy sikerült itthon megnyerni ezt a meccset. Az ilyen pillanatokért csinálja az ember – mondta a meccs után a Nemzeti Sportnak Turbucz, aki januárig még a másodosztályban szerepelt. Az előző idényben ugyanis Győrben játszott, s miután az ETO nem indult az Erste-ligában, Turbucz csapat nélkül maradt. A nyáron egyik élvonalbeli klub sem kötött vele szerződést, januárban az FTC aztán ajánlatot tett neki, amit jobban meg sem hálálhatott volna.

Az FTC 2-1-re nyert és 4-2-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé. Méghozzá a Budapest Jégkorong Akadémia, a Gyergyő és Brassó után negyedikként.

Eggyel több hiba...

Így értékelte a mérkőzést és a párharcot a két edző.

Fodor Szabolcs (FTC): A negyedik harmadban több helyzetünk volt, ezért meglepően nyugodt voltam. Természetesen a párharc alatt sok feszültség gyülemlett fel, ami néha érezhető volt rajtunk. A lényeg, hogy mindez megérte, mert bejutottunk az elődöntőbe. Büszke vagyok, hogy egy papíron nálunj erősebb csapat ellen tettük meg.

Tokaji Viktor (DVTK): Egy hibával többek követtünk el, mint a Ferencváros, ami a rájátszásunkba került. Talán ez a tapasztalatlanság számlájára írható. Arra büszke vagyok, hogy egyetlen gólt sem kaptunk emberhátrányban. A támadójátékunk egy, vagy másfél személyre van kiszabva, de egy góllal nehéz mérkőzést nyerni, ezzel a párharc során már másodszor szembesültünk.

A negyeddöntőben az alapszakasz harmadik helyezettjeként a DVTK a Csíkszereda helyett az FTC-t választotta, talán már bánja.

Az elődöntő párosítása: BJA–FTC, Gyergyó–Brassó, a párharcok szombaton kezdődnek.

Borítókép: A fradisták mehetnek tovább (Fotó: DVTK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.