Véget ért a vesszőfutás, kiesett a címvédő Csíkszereda

Kiesett a címvédő Csíkszereda a magyar bázisú jégkorongbajnokság, az Erste-liga negyeddöntőjében. Az erdélyi párharcban a Brassó az ötödik meccsen 5-2-re győzött és 4-1-es összesítéssel jutott be az elődöntőbe. Sorrendben a Budapest Jégkorong Akadémia és a Gyergyó után harmadikként, a negyedik helyért az FTC összesítésben 3-2-re vezet a DVTK ellen, a hatodik meccset hétfőn játsszák.

Magyar Nemzet
2023. 02. 26. 20:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csíkszereda a Brassó elleni párharc első meccsét idegenben csak hosszabbításban vesztette el 6-5-re, majd a másodikat, szintén Brassóban simán, 4-1-re megnyerte, utána aztán váratlanul, de annál látványosabban összecsuklott. Szeredában előbb 5-2-re, majd 5-1-re kapott ki és a vasárnapi ötödik meccsre sem tudta magát összeszedni. Az utolsó harmad 3-2-es brassói vezetésről kezdődött, s a hazaiak két gólt ütve 5-2-re nyertek.

Címvédőként meglepetés a Csíkszereda kiesése, ám a székelyföldi csapat az alapszakaszban is végig botladozott. Valószínűleg az áll a visszaesés hátterében, hogy a csapat nem tudta pótolni a nyáron távozott edzőt, Rico Rossi ráadásul nem sokkal az idény rajtja előtt, augusztus közepén hagyta el a csapatatot, a hivatalos indoklás szerint jobb ajánlat miatt.

A rajtig nem is sikerült gondoskodni a kanadai szakember pótlásáról, így szokás szerint a korábbi kedvenc, Hozó Levente ugrott be megbízott edzőként. Jelzésértékű volt, hogy a Csíkszereda négy vereséggel kezdte az idényt. Utána ugyan talpra állt, megnyert zsinórban hat meccset, de aztán megint jöttek a vereségek, s a vezetők egy újabb kanadai trénert szerződtettek. Tom Coolen nem tudott csodát tenni, s január végén furcsa körülmények között távozott. Átmenetileg ismét Hozó Levente próbálta meg rendezni a sorokat, de az alapszakaszt csupán a hatodik helyen zárta a Sportklub, s a rájátszásra már egy újabb kanadai tréner, Jeff Paul irányításával vágott neki. 

 

A gondok között említhetjük, hogy gólerős orosz hátvéd, Kuljas a nyáron, 39 évesen már nem hosszabbított, a gólvágó Szkacskov vele egyidős, s másik két húzóember, a 34, illetve 32 évesen Sofron István és Becze Tihamér sem futott olyan idényt, mint egy éve.

A Budapest Jégkorong Akadémia, a Gyergyó és a Brassó mellett már csak egy hely kiadó a legjobb négy között. A DVTK–FTC párharcban a Fradi vezet 3-2-re, hétfőn a Tüskecsarnokban játsszák a hatodik mérkőzést.

A csíki edző szerint is megérdemelten nyert a Brassó

Dave MacQueen (Brassó): Igazi csata volt. Ha jól emlékszem, a negyeddöntő kezdete előtt azt mondtam: bárhogy is alakuljon a párharc, egy jó csapat kiesik az első körben. Hála Istennek, nem mi jártnk így. Úgy építettük fel ezt a csapatot, hogy a rájátszásban mutassa meg az igazi arcát. A negyeddöntőben ezt meg tudtuk tenni, teljesítettük a célunkat. A csapatból mindenki hozzájárult a sikerhez. Nagy elismerés illeti a srácokat. A harmadik harmadban ragaszkodtunk a szerkezethez, a negyedik gólunk bombagól volt. Többen sérüléssel küszködve vállalták a játékot, hogy lezárhassuk a párharcot ma este. Így most tudunk néhány napot pihenni, s felkészülünk a folytatásra, az elődöntőre. 

Jeff Paul (Csíkszereda): A jobb csapat nyert. Megérdemelték a győzelmet a brassóiak. Keményen játszottak, kihasználták a helyzeteket, semlegesítették néhány képzett játékosunkat, megérdemlik a továbbjutást. Jól beolajozott gépként működtek, a playoffban ilyen hokit kell játszani. 

Borítókép: A Csíkszereda játékosai nem tudták megállítani a Brassót (Fotó: Corona Brasov)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.