Nagyon meglógott a mezőnytől a Diósgyőr az NB II-ben

A Pécsnek talán az utolsó reménye volt, hogy látótávolságon belül maradjon a DVTK-val szemben. Utóbbi az NB II 24. fordulójának az utolsó meccse előtt már kilenc ponttal vezetett előtte a tabella élén, a második MTK öttel előzte meg a PMFC-t, azaz adott volt az esély a felzárkózásra. Persze a fordítottja is igaz: a Diósgyőr nagyot léphetett előre az esetleges győzelmével, ami meg is lett, 3-2-re nyert a hazai együttes.

Magyar Nemzet
2023. 02. 20. 21:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsiek szemlátomást komolyan hittek a sikerben. Bár eleinte a hazai csapat irányított inkább, és egy buta hiba után vezetést is szerzett, ez még nem döntött el semmit sem. A 39. percben Svedyjuk röviden adta haza a labdát, majd a tizenhatoson belül lerántotta az arra rácsapó Lukács Dánielt, a sértett pedig magabiztosan bombázott a hálóba – 1-0. Ettől nem omlott össze a vendégcsapat, sőt az első félidő hosszabbításában nagyon szép góllal egyenlített: Harsányi végzett el szabadrúgást balról, a 11-es pontra ívelt labdáját Danilovic kiütötte balra, éppen Kocsishoz, aki mellre vette, majd mielőtt földet ért volna, kapásból a kapujába visszakapaszkodó Danilovic fölött a jobb felső sarokba emelt – 1-1. 

 

A szünet után a vendégek futballoztak jobban, és kihagytak több helyzetet, ami a 75. percben bosszulta meg magát, akkor Lőrinczy 19 méterről bombázott a kapu jobb oldalába – 2-1. Négy perccel később pedig egy hazai jobboldali szöglet után nem tudtak felszabadítani a pécsiek, a labda Cseke elé került, aki 5 méterről pöckölt a kapuba – 3-1. A második játékrész hosszabbításában is eredményesek voltak a vendégek, a 94. percben Gera D. talált közelről a hálóba – 3-2. 
Ezzel eldőlt a mérkőzés, ugyan még nagyon sok van hátra a bajnokságból, szinte elképzelhetetlen, hogy a DVTK leadja a tizenkét pontos előnyét, és ezzel ne jusson fel az élvonalba. A második MTK még nincsen ilyen jó helyzetben, de azért az a hét pont is tekintélyes, amivel távol áll a harmadik pozíciótól. 

NB II, 24. forduló: Diósgyőr–Pécsi MFC 3-2 (1-1), Diósgyőr, 3153 néző, jv.: Kovács I. Gólszerző: Lukács (11-esből 39.), Lőrinczy (75.), Cseke (79.), illetve Kocsis (45+2.), Gera D. (94.), az élcsoport állása: 1. Diósgyőr 55, 2. MTK 50, 3. Pécs 43.

Borítókép: Háromszor is ünnepelhettek a diósgyőriek (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.