Szoboszlai, Haaland és Rose együtt nevetgélt a Leipzig–City meccs után + videó

Felejthető mérkőzésen játszott egymással 1-1-es döntetlent az RB Leipzig és a Manchester City a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. Ez azonban nem akadályozta meg, hogy Szoboszlai Dominik, Erling Haaland és Marco Rose közösen felelevenítse a szép salzburgi emlékeket.

Magyar Nemzet
2023. 02. 23. 6:13
SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2023. február 11. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa az Union Berlin ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2023. február 11-i mérkõzésen Lipcsében. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesen az volt az RB Leipzig–Manchester City Bajnokok Ligája nyolcaddöntő egyik – magyar szemszögből a legjelentősebb – érdekessége, hogy és az angolok világsztárja korábban egy csapatban futballozott. Azt Magyarországon mindenki tudja, hogy Szoboszlai Salzburgban nevelkedett, az kevésbé ismert, hogy Haaland is lehúzott egy évet az osztrák csapatban a 2018–19-es idényben, amikor éppen Marco Rose, a Lipcse jelenlegi mestere volt a csapat edzője.

– Örülök, hogy ismét találkozhatunk, a Salzburgnál szép időket töltöttünk el együtt, jó barátokká váltunk. Amikor Erling tizennyolc évesen a csapathoz került, sokat segítettem neki, mert tudtam, milyen érzés új emberként egy ismeretlen helyen, ahol még ráadásul a nyelvet sem beszéled. Mind a ketten sokat tanultunk a másiktól, de őszintén szólva én talán egy kicsit többet tanultam tőle, mint ő tőlem… A sorsolás után beszéltünk, néhány napja pedig írtunk egymásnak, és hát persze, hogy a párharc volt a téma. Nekünk úgy kell hozzáállnunk az első mérkőzéshez, hogy hazai pályán senki sem állíthat meg bennünket. A célunk az, hogy már szerdán megalapozzuk a továbbjutásunkat – mondta még a hét elején a Kickernek nyilatkozva Szoboszlai Dominik.

 

A két jó barát a mérkőzés után is – vagy még előtte? – szakított időt a régi szép salzburgi napok felelevenítésére, s a beszélgetéshez Marco Rose is csatlakozott. Az sajnos érthetetlen a videó alapján, hogy miről beszélgettek, de hogy jól érezték magukat, az egészen biztos.

Az 1-1-es döntetlen után persze maradt még elintéznivalójuk egymással, amire három hét múlva, a manchesteri visszavágón keríthetnek sort.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, szerdai első mérkőzések:
RB Leipzig–Manchester City 1-1, gól: Gvardiol (70.), illetve Mahrez (27.)
Internazionale–Porto 1-0, gól: Lukaku (86.), kiállítva: Otavio (Porto, 78.)

Borítókép: Szoboszlai Dominik persze nem Erling Haalandról mutatja a véleményét… (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.