Szoboszlait Haaland meggyőzte, Messi viszont nem

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfői gáláján kiderült, hogy kik voltak 2022 legjobb játékosai és edzői. A voksoláson Magyarországról is részt vettek, köztük a válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, valamint Marco Rossi szövetségi kapitány is. Egyikük a végső győztes Lionel Messit tartotta az év legjobb labdarúgójának, a másikuknál viszont az első háromba sem került be az argentin klasszis.

Magyar Nemzet
2023. 02. 28. 17:58
Szoboszlai Dominik és Erling Haaland
Szoboszlai Dominik és Erling Haaland Forrás: twitter.com/RBLeipzig_EN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hétfői díjátadó gáláján taroltak az argentinok : az év férfi játékosa az év férfi kapusa Emiliano Martínez, az év edzője férficsapatnál Lionel Scaloni szövetségi kapitány lett, de még a szurkolók között is a dél-amerikaiak diadalmaskodtak.

A legjobbak kiválasztásában a nemzeti csapatok szövetségi kapitányai és csapatkapitányai, valamint a média képviselői és szurkolók vettek részt. A magyarok képviseletében így többek között és szavazott. Előbbi többé-kevésbé elégedett lehetett a végeredménnyel, hiszen a futballisták között ő is a tavaly világbajnoki címet nyert Messit jelölte az első helyre, míg a dobogóra nála és fértek még fel. Az olasz szakember az edzők közül honfitársát, a Real Madridot irányító Carlo Ancelottit tartotta a legjobbnak, a győztes Scalonit a második helyre sorolta, a Manchester City sikerkovácsát, Pep Guardiolát pedig a harmadikra. A kapusok között Rossinál Thibaut Courtois volt a nyerő, megelőzve Martínezt és Edersont.

Szoboszlai Dominiknak nem mindenben egyezett a véleménye a szövetségi kapitányéval. Az RB Leipzig futballistáját Messi a teljesítményével nem győzte meg annyira, hogy az első három közé sorolja, helyette jó barátja, Haaland, és Mbappé voltak Szoboszlai kiválasztottjai. Az edzőknél ugyanazt a hármast jelölte meg, mint Rossi, a kapusoknál Courtois és Martínez volt az első kettő sorrendje, Szoboszlai viszont a bronzérmet helyett Alisson Beckernek „adta”.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (balra) és Erling Haaland a Salzburg játékosaiként (Forrás: twitter.com/RBLeipzig_EN)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.