A MOB támogatja a háborút ellenző oroszok indulását Párizsban

A Magyar Olimpiai Bizottságot és a Hungaroring Sport Zrt.-t is vezető Gyulay Zsolt a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta: 2032-ig meghosszabbítjuk a Formula–1-es szerződésünket, méghozzá az eddiginél kedvezőbb feltételekkel. A 2024-es olimpiával kapcsolatban támogatja a nem háborúpárti orosz és fehérorosz sportolók részvételét, de csakis semleges zászló alatt, mi pedig biztosan nem bojkottáljuk a játékokat.

2023. 03. 02. 20:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyulay Zsolt egyszerre két minőségében is interjút adott a Világgazdaság című lapnak. A MOB elnökeként arra is reagált, hogy 34 ország fordult a NOB-hoz, és elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az orosz és fehérorosz sportolók esetlegesen indulhassanak a 2024-es párizsi játékokon.

– A bojkottok sohasem érték el a céljukat, csak a sportolókat büntették – mondta Gyulay Zsolt. – Az ukrán–orosz háborúban sokan haltak meg, temérdek sportlétesítményt lebombáztak. Mi az első perctől rengeteget segítettünk, segélyszállítmányokat küldtünk az Ukrán Olimpiai Bizottságnak, a hazai szövetségek fogadták a sportolókat, és sokan ma is nálunk készülnek. Amíg nincs béke, addig teljességgel elfogadhatatlan, hogy sportolók orosz zászló alatt versenyezzenek. Viszont a NOB felvetését, hogy azokat, akik nem támogatják a háborút és nem tehetnek semmiről, semleges zászló alatt visszaintegrálják a sportba, teljes szívvel tudjuk támogatni.

 

A MOB elnöke elmondta, Párizsban tíz aranyérmet vár, de azt nem árulta el, kiktől. Megszűnik a Magyarock koncepció, visszatérnek a Team Hungary kifejezéshez, és továbbra is az Adidas gyártja a sportszereket a magyar olimpiai csapatnak. Az esetleges új székházról is beszélt, elmondta, hogy szeretné, hogy a bizottság végleges helyre költözzön: 

– Van egy nyolcszázezer darabból álló relikviagyűjteményünk Hajós Alfréd aranyérmével kezdve, amely megérdemelne egy sportmúzeumot. A sportállamtitkárság megkezdte e hely keresését, remélem, négy-öt éven belül megvalósulhat.

Gyulay Zsolt a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójaként beszélt a Magyar Nagydíjról is. Jelenleg 2027-ig szól a Hungaroring szerződése az F1-ben, azonban Gyulay Zsolt elmondta, már tavaly elkezdtek tárgyalni a hosszabbításról: – Nagy dolog lesz, ha 2032-ig megállapodunk, már csak a felhatalmazásra várunk.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el

Borítókép: Gyulay Zsolt szeretne saját székházat a MOB-nak (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.