A Mol Fehérvár új edzője egyszer már megjárta az utat

A héten napvilágot látott információk igaznak bizonyultak. A Mol Fehérvár szerdán bejelentette, hogy a svéd Bartosz Grzelak a labdarúgócsapat új vezetőedzője. A negyvennégy éves szakember 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Magyar Nemzet
2023. 03. 15. 15:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bartosz Grzelak dolgozott korábban a svéd U21-es válogatottnál, majd az AIK-nál is, s utóbbinál töltött ideje adhatja a mintát új állomáshelye, a Mol Fehérvár számára. A magyar klub szerdán jelentette be, hogy 2025 nyaráig szóló szerződést kötött a lengyelországi születésű svéd szakemberrel.

Grzelak 2020 nyarán vette át az AIK irányítását, amikor a nagy múltú klub vészesen közel állt a kieső helyekhez a tavaszi–őszi rendszerű svéd bajnokságban. Az edzőcsere után az AIK gond nélkül bennmaradt, s a következő idényben már bajnoki ezüstérmet ünnepelhetett. Hasonló ívben reménykednek Székesfehérvárott is, a Vidi jelenleg az NB I-es tabella utolsó előtti helyén szerénykedik.

– Nincs itt az ideje annak, hogy a hosszú távú terveinkről beszéljünk, a jelenben kell élnünk és dolgoznunk: a feladat mindenki előtt ismert. 2020-ban az AIK-nál kicsit hasonló szituációban vettem át az irányítást, az a tapasztalatom, hogy ilyenkor az a legfontosabb, hogy az egész klubnak, minden játékosnak, stábtagnak és munkatársnak egy irányba kell húznia és közösen kell mindent megtennünk azért, hogy elérjük a célunkat. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a szezon előtt mindenkinek nagyobb elvárásai voltak a csapat szereplésével kapcsolatban, de ezt most már félre kell tenni – fogalmazott kinevezése után Grzelak, aki végül tavaly augusztusban, a Konferencialiga-selejtezős búcsú után távozott a stockholmi klubtól, azóta nem volt csapata.

Juhász Roland, a Mol Fehérvár sportigazgatója is utalt az AIK-nál történtekre.

– Fontos szempont volt a választásnál, hogy olyan edzőről beszélünk Bartosz személyében, akinek nem ismeretlen ez a helyzet, ugyanis az AIK-t hasonló szituációban vette át, majd ezüstéremig és nemzetközi kupaszereplésig vezette a csapatot. Már amikor először leültünk vele beszélgetni, látszott, hogy utánanézett a csapatnak, tisztában volt a játékosainkkal. Több lehetőség közül választotta a Vidit, nagyon szimpatikus volt, hogy éreztem rajta, hogy itt akar dolgozni – fogalmazott Juhász.

A Mol Fehérvár az elmúlt években nem találja a megfelelő embert a kispadra, a klub legutóbbi hat edzője – Joan Carillo, Márton Gábor, Szalai Tamás, Szabics Imre, Michael Boris, Huszti Szabolcs – közül senki sem maradt egy teljes évig a kispadon. 

Borítókép: Juhász Roland és Bartosz Grzelak (Forrás: Molfehervarfc.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.