Tovább szorul a hurok a Fehérvár nyaka körül az NB I-ben

A múlt héten megszerezte idei első győzelmét a Fehérvár az NB I-ben, de nem lett belőle sikersorozat, ugyanis Pakson rögvest újra kikapott Huszti Szabolcs együttese. A góllövőlistát vezető Varga Barnabás duplával biztosította be a 2-1-es hazai győzelmet.

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 19:10
null
Labdarúgó NBI - Puskás Akadémia FC-Paksi FC Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehérvár a legutóbbi fordulóban a Vasas ellen aratott hazai győzelem után csak egy pillanatra lélegezhetett fel, a kiesőhely továbbra is mindössze két pontra volt a csapattól. Meglehet, hogy a 23. forduló végén már ebbe a zónába csúszik vissza a fehérvári együttes.

A Paks ugyanis hazai pályán nem esett kétségbe attól, hogy a Fehérvár lesből a kapujába talált, egyrészt, mert nem adták meg a gólt, másrészt azért, mert néhány perccel később a hazaiak megszerezték a vezetést. A 31. percben Windecker beadása után Varga Barnabás fejelt a kapuba Csongvai és Nego közül – 1-0.

Az első félidő hosszabbításában kiegyenlített a Fehérvár, Houri indítása után Schön Szabolcs emelt a kapuba, miután Simon kapus rosszul jött ki – 1-1.

Szünet után hamar megszületett a három pontról döntő gól: Alef szabálytalankodott Hahnnal szemben, a VAR segítségével tizenegyeshez jutott a Paks, Varga pedig nem hibázott. A 29 éves csatár a mai duplájával már 17 gólos az idényben, ezzel nagy előnnyel vezeti az NB I góllövőlistáját. A második helyen két fradista, Adama Traoré és Ryam Mmaee 11-11 találattal következik.

A folytatásban a Fehérvár nagy energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében, de nem tudott a kapuba találni, így amennyiben a Honvéd le tudja győzni otthon a ZTE-t, kiesőhelyre csúszik vissza. Ami a Paksot illeti, visszatérése óta a negyedik bajnokiján harmadszor nyert a csapat, amely összesen kilenc gólt szerzett. Ezzel jelenleg a negyedik helyre ugrott előre.

– Az első félidőben a szél nekünk segített, de az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült, megérdemelt győzelmet arattunk – fogalmazott a duplázó Varga Barnabás. – Csatárként minél több gólt szeretnék rúgni, majd a végén elválik, meddig jutok.

NB I, 23. forduló:
Szombat:
Kisvárda Master Good–Debreceni VSC 0-1, gól: Babunski (48.)
Paksi FC–Mol Fehérvár FC 2-1, gól: Varga (29, 56. – tizenegyesből), ill. Schön (45+1.)
Budapest Honvéd–ZTE FC 19.30  

Vasárnap:
Kecskeméti TE–Vasas FC 14.05
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 16.00
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 18.15

Borítókép: Varga Barnabás a Fehérvár ellen is két gólt szerzett (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.