A sérült Gulácsi távollétében brillírozik a lipcsei cserekapus

Bajba kerülhetett volna a Lipcse hazai pályán a Mönchengladbach ellen, de a Gulácsi Péter helyén álló Janis Blaswich kapus tizenegyest védett, majd Szoboszlai Dominik vezérletével 3-0-s győzelmet aratott a csapat. Nyert a Bayern München is, feladva a leckét a Dortmundnak.

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 17:45
null
Lipcse, 2023. február 22. Janis Blaswich, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének RB Leipzig - Manchester City elsõ mérkõzésén Lipcsében 2023. február 22-én. MTI/EPA/Hannibal Hanschke Fotó: Hannibal Hanschke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga 24. fordulójában a sérült továbbra sem állt a Lipcse rendelkezésére, várhatóan ebben az idényben már nem is tér vissza a kapuba. Távollétét kiválóan használja ki Janis Blaswich, akinek kulcsszerepe volt a Mönchengladbach elleni hazai győzelemben.

Az első félidőben nem született gól, bár a Mönchengladbach közel járt hozzá, miután a lipcseiek védelmének magyar oszlopa, hibázott, rosszul passzolt, Marcus Thuram pedig ezután kapura lőtt, de a felső lécet találta el.

Szünet után tizenegyeshez jutott a Gladbach, David Raum szabálytalankodott, mégsem került hátrányba a Lipcse. Az 53. percben Alassane Plea lövését ugyanis Blaswich kivédte, a lipcsei kapus bravúrja pedig alighanem egy Szoboszlaiék számára negatív forgatókönyvet akadályozott meg.

Blaswich magabiztosan véd, az idényben a 17. bajnokin helyettesítette Gulácsit, a Barcelona sztárja, pedig beválasztotta őt az álomcsapatába , mely így nézne ki: Janis Blaswich – Dani Alves, Gerard Piqué, Jordi Alba – Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Xavi, Frenkie de Jong – Marco Reus, Mario Götze.

A kivédett tizenegyes után a Lipcse kezébe vette a saját sorsát, az 58. percben az ellenfél térfelén bemutatott labdaszerzés után Timo Werner bombájával a hazai csapat megszerezte a vezetést.

Szoboszlai megint a legjobb volt valamiben

Később Emil Forsberg tizenegyesből (71.), Josko Gvardiol (80.) akcióból talált be, így alakult ki a 3-0-s lipcsei győzelem. A csapat egyik legjobbja újfent Szoboszlai volt, aki ezúttal góllal és gólpasszal sem jelentkezett, de ő kottázta az együttes játékát, három kulcspassz is fűződött a nevéhez, ami a legtöbb volt a meccsen, egy szabadrúgásból pedig a kaput is veszélyeztette. Szoboszlai mellett Orbán is végigjátszotta a meccset, sikerével a Lipcse fellépett a harmadik helyre, egy ponttal a vasárnap pályára lépő Union Berlin elé.

Az éllovas Bayern München már a harmadik percben hátrányba került odahaza az Augsburg ellen, de még az első félidőben 4-1-re fordított a Bundesliga-pályafutása alatt először duplázó védő, Benjamin Pavard vezetésével, s végül kiengedve is 5-3-ra nyert. Ezzel a bajorok hárompontos előnyre tettek szert a Ruhr-vidéki rangadóra készülő Dortmund előtt.

A Mainz ellen hazai pályán 1-1-et játszó Herthában Dárdai Márton végig a pályán volt a háromfős berlini védelem bal oldalán.

Bundesliga, 24. forduló:
Pénteken játszották:
1. FC Köln–VfL Bochum 0-2
Szombat:
Bayern München–Augsburg 5-3
Eintracht Frankfurt–VfB Stuttgart 1-1
Hertha BSC-Mainz 1-1
RB Leipzig–Borussia Mönchengladbach 3-0
Schalke 04–Borussia Dortmund 18.30
Vasárnap:
Freiburg–Hoffenheim 15.30
Werder Bremen–Bayer Leverkusen 17.30
Wolfsburg–Union Berlin 19.30

Borítókép: Janis Blaswich tizenegyest védett a Lipcsében (Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.