Fontos kijelentést tett a Lipcse edzője Gulácsi Péter jövőjéről

Gulácsi Péter a Lipcse csapatkapitánya és első számú kapusa volt egészen tavaly októberig, amikor a Celtic elleni Bajnokok Ligája-meccsen megsérült, elszakadt a keresztszalagja. Azóta is sok a kérdőjel, de Marco Rose, a Lipcse edzője most határozottan állást foglalt Gulácsi jövőjéről.

Magyar Nemzet
2023. 03. 03. 19:32
SC Freiburg - RB Leipzig
SC Freiburg-RB Leipzig Fotó: TOM WELLER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sikeres műtét után abban lehetett bízni, hogy a tavasszal visszatérhet a pályára, ám később bonyodalmak léptek fel, egy bakteriális fertőzés miatt újra kés alá kellett feküdnie a kapusnak, ami miatt a vártnál jobban elhúzódik a rehabilitációja.

Idő közben Gulácsi korábbi cseréje, a kezdőbe előre lépett Janis Blaswich meggyőző teljesítményt nyújtott, a Lipcse ráadásul a norvég válogatott Örjan Nylandot is szerződtette a kapusposztra. Sjatóhírek már Gulácsi távozásáról is szóltak, Angliában arról cikkeztek, hogy korábbi klubja, a Liverpool számára ideális igazolás lenne a brazil Alisson cseréjeként.

– Nem kell spekulálni Péter jövőjéről, vele tervezünk a következő idényben is – jelentette ki Marco Rose, a Lipcse vezetőedzője, aki a One Footballnak nyilatkozva nyugtatta meg a kedélyeket, miszerint a német klub nem mondott le a saját csapatkapitányáról.

Ugyanakkor Rose szavaiból arra is egyértelműen következtetni lehet, hogy Gulácsi a jelenlegi idényben már nem tér vissza a pályára, pedig a Lipcse előtt nagy feladatok állnak: a Bundesligában most még akár a bajnoki cím is elérhető távolságban van, a BL-ben pedig a hazai 1-1 után a Manchester City otthonába látogat a csapat a nyolcaddöntős visszavágóra.

– Ha lehetőségünk nyílik rá, hogy korábban visszatérjen a csapatba és ismét belekóstoljon a munkába, akkor teljes mértékben támogatjuk majd – jegyezte meg Rose, aki azonban hangsúlyozta, hogy nem akarják siettetni Gulácsi visszatérését, akinek még időre van szüksége.

A 32 éves kapusnak 2025 nyaráig szól a szerződése a Lipcse csapatával. Sérülése a magyar válogatottnak sem jön jól, amely márciusban Bulgária ellen kezdi meg a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjét. vélhetően a Ferencváros alapemberét, Dibusz Dénest állítja majd Gulácsi helyére.

Borítókép: Gulácsi Péter visszatérésére még várni kell (Fotó: Tom Weller / DPA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.