Nem várt bonyodalmak: Gulácsi újabb műtéten esett át

Német sajtóértesülések szerint Gulácsi Péter, a német élvonalban szereplő RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa újabb műtéten esett át, emiatt nem tartott csapattársaival az Abu-Dzabiban zajló edzőtáborba.

Magyar Nemzet
2023. 01. 03. 15:03
Real Madrid v RB Leipzig: Group F - UEFA Champions League Gulácsi Péter
Peter Gulacsi goalkeeper of RB Leipzig and Hungary prior the UEFA Champions League group F match between Real Madrid and RB Leipzig at Estadio Santiago Bernabeu on September 14, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

október 5-én, a Celtic Glasgow elleni mérkőzésen sérült meg, amikor passzolás közben elszakadt a keresztszalagja. Az RB Leipzig kapusát hordágyon vitték le a pályáról, majd néhány nappal később műtéten esett át, amely a saját elmondása szerint sikeres volt. A Bild viszont úgy értesült, azóta nem várt bonyodalmakba ütközött a magyar játékos. Gulácsi megműtött térdében ugyanis bakteriális fertőzés alakult ki, ezért újabb beavatkozásra volt szüksége.

A többi topligától (az olasz Serie A szerdán folytatódik) eltérően a Bundesliga a katari világbajnokságot követően még nem indult újra, csak január 20-án játsszák le az első mérkőzéseket. Így a tabella harmadik helyét elfoglaló lipcseiek még edzőtábort szerveztek Abu-Dzabiba, ahová már Gulácsi is a társaival tartott volna, de a második műtétje miatt ez nem következett be. A magyar hálóőrön kívül a sérüléssel küzdő Christopher Nkunku sem utazott el az emírségekbe, Timo Werner és David Raum azonban ott van. Mindketten egyéni edzésmunkát végeznek.

 

Borítókép: Gulácsi Péter (Fotó: AFP/Nurphoto/Jose Breton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.