Guardiola: Meg van írva a csillagokban, hogy ki lesz a City edzője

Pep Guardiola szerződése 2025 nyarán jár le a Manchester City élén, és megkérdezték tőle, hogy szerinte ki lehetne az utódja. A spanyol edző nem habozott a válasszal, szerinte a klub korábbi játékosa, Vincent Kompany előbb vagy utóbb átveszi az együttes irányítását.

Magyar Nemzet
2023. 03. 03. 18:31
null
FBL-ENG-PR-MAN CITY-TOTTENHAM Fotó: OLI SCARFF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelek szerint Guardiola nagyon jó véleménnyel van Kompanyról, aki 62 mérkőzésen játszott az irányítása alatt a Manchester City tagjaként. A 89-szeres válogatott belga 2019-ben, tizenegy év után hagyta el az angol együttest és szerződött haza nevelőklubjához, az Anderlechtbe, amelyben pályafutása elején még Juhász Roland is volt a párja középhátvédként.

– Kompany sorsa, hogy a Manchester City edzője legyen, ez meg van írva a csillagokban – jelentette ki Guardiola, akit a Daily Mail idézett. – Meg fog történni, csak azt nem tudom még, hogy mikor.

A 36 éves Kompany 2020-ban fejezte be a játékot, majd egyből átvette az Anderlecht irányítását edzőként. Azt nem mondhatjuk, hogy próféta tudott lenni a saját hazájában: az első idényében bajnoki negyedik helyet ért el a csapattal, a másodikban harmadikat meg kupaezüstöt, plusz a Konferencia-liga-selejtezőjében elvérzett a holland Vitesse ellen. Ennél azért szebb eredményeket is láttak már a brüsszeli klubnál.

Kompany tavaly nyáron tért vissza Angliába, a másodosztályú Burnley nevezte ki vezetőedzőnek, és egyelőre hasít a csapattal: 34 forduló után 22 győzelemmel, 10 döntetlennel és mindössze két vereséggel az első helyen áll a Championshipben, és jó eséllyel feljuthat a Premier League-be az idény végén. Az eredménysorral a belga Guardiola elismerését is elnyerte.

– Lenyűgözött a kiegyensúlyozott eredményességük, ilyen sok meccsen ez nem könnyű, elképesztő, hogy mit csinálnak – hüledezett Guardiola. – Közel kerültek a feljutáshoz, én pedig örülök Vincent sikerének.

Érdekesség, hogy Guardiola hamarosan ellenfélként találkozik Kompanyval, hiszen a Manchester City épp a Burnley ellen lép pályára az FA-kupa negyeddöntőjében március 18-án. 

– Mindannyian örömmel találkozunk újra vele, de persze igyekszünk majd jól teljesíteni Vincent és a csapata ellen – fogalmazott a spanyol. – Előbb vagy utóbb ő lesz a City edzője. Ez a megérzésem, persze tévedhetek is. A munkamorálja, a tudása, amit és ahogyan tesz, a manchesteri múltja mind abba az irányba mutat, hogy ez a sorsa.

Borítókép: Még Pep Guardiola a Manchester City edzője (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.