Gulácsi a kispadra szorulhat a klubváltás után

A Liverpool Echo arról ír, hogy Gulácsi Péter ideális nyári igazolás lenne a Liverpool számára, a magyar játékos azonban csak cserekapusként térne vissza korábbi klubjához.

Magyar Nemzet
2023. 01. 14. 8:02
Real Madrid v RB Leipzig: Group F - UEFA Champions League Gulácsi Péter
Peter Gulacsi goalkeeper of RB Leipzig and Hungary prior the UEFA Champions League group F match between Real Madrid and RB Leipzig at Estadio Santiago Bernabeu on September 14, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

jelenleg súlyos sérüléséből lábadozik. Az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusának ősszel szakadt el a keresztszalagja. Azóta két műtéten is átesett.

Lipcsében Gulácsi a sérülése előtt vitathatatlanul első számú kapus volt, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy felépülése után is azonnal visszakerül a kezdőcsapatba. A Liverpool Echo egészen más forgatókönyvben képzeli el Gulácsit a kispadon: a lap arról ír, hogy a magyar kapus ideális nyári igazolás lenne a Liverpool számára. Jürgen Klopp csapatának van első számú kapusa, s a brazil Alisson élvezi a bizalmat, bár néha képes hajmeresztő megoldásokra.

Alisson cseréi, az ír Kelleher és a spanyol Adrián viszont várhatóan távoznak a nyáron, így a Liverpoolnak mindenképp szüksége lesz kapusra. Gulácsi 2007 és 2013 között már volt a Vörösök kapusa, de az első számú csapatban nem mutatkozott be. Hogy mennyire reális a visszatérése Liverpoolba, az a jövő zenéje, mindenesetre a helyi lap is nehézségként említi, hogy a magyar kapust 2025-ig köti a szerződése Lipcsébe. Az biztos, hogy a következő hónapok meghatározók lesznek Gulácsi számára, akár marad Lipcsében, akár klubot vált.

Borítókép: Gulácsi Péter az RB Leipzig mezében (Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.