Szarvashiba Alissontól, a VAR kétszer is mellélőtt? + videó

Fordulatokkal teli mérkőzés zajlott le szombaton a címvédő Liverpool és a Wolverhampton között az angol labdarúgó FA-kupa 3. fordulójában. A vendég Farkasok jártak közelebb a győzelemhez, de 2-2-es döntetlennel végződött a találkozó, újrajátszás következik. És természetesen panaszáradat, hiszen Julen Lopetegui, a Wolves vezetőedzője szerint két gól esetében is téves ítélet született.

Magyar Nemzet
2023. 01. 08. 8:18
FA Cup - Liverpool vs Wolverhampton Wanderers
epa10394843 Andrew Robertson of Liverpool (L) and Wolverhampton Wanderers manager Julen Lopetegui (R) during the 3rd round FA Cup soccer match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at Anfield in Liverpool, Britain, 07 January 2023. EPA/ADAM VAUGHAN Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyébként is sűrű menetrendben egy újabb meccs mindkét csapatnak úgy hiányzott, mint púp a hátára. Mégis ez következik a Liverpool és a Wolverhampton párharcában az FA-kupa harmadik fordulójában, miután a szombati randevújuknak 2-2 lett a vége az Anfielden. hatalmas hibájának eredményeképp a 26. percben vezetést szereztek a vendégek – Goncalo Guedes talált be. 

Íme a posztján a világ egyik legjobbjának tartott kapus „gólpassza”:

A szünet előtt Darwin Núnez egyenlített, majd a második félidő elején Mohamed Szalah megfordította a mérkőzés állását. Hvang Hi Csan a 67. percben állította be a 2-2-es végeredményt. Született ugyan ezután is gól, de Toti találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Utóbbi döntés sok indulatot szült, Julen Lopetegui szerint ugyanis nemcsak ez a döntés volt téves, hanem Szalah gólját sem kellett volna megadni. A vendégek vezetőedzője a lefújást követően is emiatt fortyogott:

– Láttuk a videót a gólunkról, és a leshelyzet egyszerűen nem létezik. Lehetetlen, de valaki azt mondta a bírónak, hogy les volt. Közben pedig a Liverpool második góljánál ugyanez volt a helyzet, ugyanezt a szabályt kellett volna alkalmazni. Sokat egyeztettünk a játékvezetőkkel az ilyen szituációkról, amikor egy játékos előnyt szerez a pozíciójának köszönhetően. Toti beleért a labdába, mert Szalah helyezkedése miatt ezt szükségesnek érezte – indokolt a Wolverhampton trénere. – A játékvezető nagyon illedelmes volt, segített nekünk, de ami történt, megtörtént, el kell fogadnunk. Sajnálatos ez, mert megérdemeltük a győzelmet egy olyan fantasztikus csapat ellen, mint a Liverpool. Most össze kell szednünk magunkat, hiszen négy nap múlva a Nottingham Foresttel mérkőzünk meg.

Jürgen Klopp nem tudta eldönteni, hogy a kérdéses szituációban helyes döntést hoztak-e, mindenesetre együttérez a kollégájával:

– A meccs közben azt hittem, érvényes gól született, nem tűnt lesnek. Talán a bal sarokban lévő játékos volt lesen, egy szögből legalábbis úgy látszott, de nem esküdnék meg rá. Ha jól tudom, akkor a VAR nem rendelkezett videóval ebből a szögből. Volt egy hasonló szituáció az Arsenal elleni meccsen. Mindenki azt gondolta, hogy leshelyzet után született a gól, de hiányzott a felvétel a megfelelő szögből, így nem tudtuk bizonyítani. Nem értem, hogy történhet meg ilyesmi, ami most megtörtént. Éppen ezért megértem a wolverhamptoniak frusztrációját. Azt akarod, hogy megfelelő döntéseket hozzanak ezekben a pillanatokban. Mi is ugyanígy éreztünk korábban – idézte fel a Liverpoolt irányító német mester.

Az újrajátszásra január 17-én kerül sor, de addig is, már vasárnap folytatódnak az FA-kupa küzdelmei. A nap rangadóján, 17.30-kor a Manchester City és a Chelsea csap össze egymással (tv: Spíler 1).

Szombati eredmények, FA-kupa, 3. forduló:
Liverpool–Wolverhampton 2-2
Crystal Palace–Southampton 1-2
Gillingham FC (IV.)–Leicester City 0-1
Preston North End (II.)–Huddersfield Town (II.) 3-1
Reading (II.)–Watford (II.) 2-0
Tottenham Hotspur–Portsmouth (III.) 1-0
Blackpool (II.)–Nottingham Forest 4-1
Boreham Wood (V.)–Accrington (III.) 1-1
AFC Bournemouth–Burnley (II.) 2-4
Chesterfield (V.)–West Bromwich Albion (II.) 3-3
Fleetwood (III.)–QPR (II.) 2-1
Hull (II.)–Fulham 0-2
Ipswich (III.)–Rotherham (II.) 4-1
Middlesbrough (II.)–Brighton 1-5
Millwall (II.)–Sheffield United (II.) 0-2
Shrewsbury (III.)–Sunderland (II.) 1-2
Brentford–West Ham United 0-1
Coventry (II.)–Wrexham (V.) 3-4
Grimsby (IV.)–Burton (III.) 1-0
Luton (II.)–Wigan (II.) 1-1
Sheffield Wednesday (III.)–Newcastle United 2-1

Borítókép: Andy Robertson (háttal) és a felpaprikázott Julen Lopetegui (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.