Dzsudzsákék először a dobogón a „debreceni Morientes” góljával

Az NB I 23. fordulója előtt a harmadik helyen álló Kisvárda és a negyedik Debrecen összecsapása számított a hétvége egyik legnagyobb rangadójának. Egy gól döntött, azt a „debreceni Morientes”, azaz Dorian Babunski szerezte. A két csapat helyet cserél a tabellán, Dzsudzsák Balázsék először a dobogón az idényben.

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 16:34
BABUNSKI, Dorian
Labdarúgó NB I - Debreceni VSC-Paksi FC Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasonló cipőben járt a két csapat, ugyanis a legutóbbi két fordulóban a Kisvárda és a Debrecen is csak egy pontot szerzett, a két sikertelen meccs között ráadásul a Magyar Kupából is búcsúzott a negyeddöntőben mindkét együttes. A dobogós helyezés – kisvárdai szempontból megvédése, debreceniből megszerzése – mellett tehát a sikerélmény is tétje volt a rangadónak.

Az első félidőben nem született gól, és bár mindkét csapat törekedett a támadások építésére, sok hiba csúszott az akciókba. Szünet után hamar, a 48. percben jött el a meccs legfontosabb pillanata: Dzsudzsák nagyszerű ütemben indította a bal oldalon megiramodó Kiziridiszt, aki középre passzolt, ahol az érkező Dorian Babunszki a kapuba találva vezetést szerzett a Debrecennek – 0-1.

S mint utóbb kiderült, győztes gól lett a macedón csatár idénybeli tizedik találatából, ugyanis a Kisvárda nem tudott egyenlíteni. Babunski nemrég árulta el egy interjúban, hogy azért játszik 23-asban, mert pályafutása egy pontján a Real Madrid korábbi sztárcsatára, Fernando Morientes is ezt a számot viselte, márpedig ő a példaképe.

Babunski a Real Madrid utánpótlásában nevelkedett, ott az U19-es együttesig jutott el, majd 2015-ben a spanyol harmadosztályú Fuenlabdrada csapatába igazolt, amelynek akkor a Real színeiben kereken 100 gólt szerzett Fernando Morientes volt az edzője.

A „debreceni Morientes” góljaival jól megy a Lokinak az NB I-ben, amely győzelmével két ponttal megelőzte a Kisvárdát a harmadik helyen, és biztosan a dobogón zárja a fordulót, először ebben az idényben.

– Ezért jöttünk, a győzelemért, szerettük volna megelőzni a Kisvárdát. Itt nem egyszerű futballozni, de a második félidőben szereztünk egy szép gólt – fogalmazott a meccs után a Debrecen szélsője, Varga Kevin.

NB I, 23. forduló:
Szombat:
Kisvárda Master Good–Debreceni VSC 0-1, gól: Babunski (48.)
Paksi FC–Mol Fehérvár FC 17.00
Budapest Honvéd–ZTE FC 19.30  

Vasárnap:
Kecskeméti TE–Vasas FC 14.05
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 16.00
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 18.15

Borítókép: Dorian Babunski már tízgólos az NB I-es idényben (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.