Vinícius már Neymar előtt jár, de egy ismeretlen brazil megelőzi

Két döntetlen után újra győzött a Real Madrid a La Ligában, az Espanyol elleni 3-1-es siker a bajnoki remények életben tartása miatt létfontosságú volt. Vinícius Júnior szerezte a madridiak első gólját, és már Neymar elé került a brazilok európai góllövőlistáján az idényben, de egy ismeretlen brazil még megelőzi.

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 16:02
JÚNIOR, Vinícius
Madrid, 2023. március 2. Vinicius Jr., a Real Madrid játékosa az FC Barcelona ellen a spanyol labdarúgó Király Kupa elõdöntõjében játszott elsõ mérkõzésen a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. március 2-án. MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin Fotó: Juanjo Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi két fordulóban az Atlético Madrid és a Betis ellen csak döntetlent játszott a Real Madrid, így a címvédő hátránya már kilenc pont volt a forduló előtt az éllovas Barcelona mögött. Innen nézve létfontosságú volt, hogy az Espanyol ellen nyerjen Carlo Ancelotti csapata, az olasz edző pedig ismét számíthatott Vinícius Júnior góljára.

Nagy szükség volt rá, ugyanis a 8. percben az Espanyol szerezte meg a vezetést, méghozzá egy volt madridi növendék, Joselu góljával. A 22. percben Vinícius Júnuor egy szép egyéni akció végén egyenlített ki, mintegy 15 méterről lőtte ki a bal alsót:

Viníciusnak ez volt a 19. gólja az idényben az összes tétmeccset figyelembe véve, amivel megelőzte a 18 gólos és a PSG-ben jelenleg sérült Neymart. A Real Madrid 22 éves támadója ezzel feljött a második helyre az idény legeredményesebb, Európában játszó brazil labdarúgói között.

Ki áll még előtte? Ezt nem sokan találnák ki, ugyanis a 28 éves Jefferson a máltai Gzira United színeiben rugdossa a gólokat, jelenleg 21-et számlál az idényben.

Vissza a Realhoz: Vinícius egyenlítő gólja csak a kezdet volt, a 39. percben Tchouaméni szép beadása után Militao fejelt az Espanyol kapujába, így máris a hazaiak vezettek 2-1-re. A királyi gárda a második félidőben révén járt közel az újabb gólhoz, de lövése a kapufán csattant, végül a 93. percben Marco Asensio találatával dőlt el a meccs, 3-1-re nyert a Real.

La Liga, 25. forduló:
Pénteken játszották:
Cádiz–Getafe 2-2

Szombat:
Real Madrid–Espanyol 3-1
Elche–Valladolid 16.15
Celta Vigo–Rayo Vallecano 18.30
Valencia–Osasuna 21.00

Vasárnap:
Real Mallorca–Real Sociedad 14.00
Sevilla–Almería 16.15
Villarreal–Real Betis 18.15
Athletic Bilbao–FC Barcelona 21.00

Hétfő:
Girona–Atlético Madrid 21.00

Borítókép: fontos gólt ünnepelt (Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.