Karim Benzema szerint Didier Deschamps egy bohóc

A francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps egy interjúban részletesen beszélt arról, hogy Karim Benzema miért nem játszott tavaly a katari világbajnokságon. A hivatalos ok sérülés volt, de a Real Madrid aranylabdás támadója ezt másként látja, le is mondta a válogatottságot. Most pedig Benzema gúnyosan reagált Deschamps frissen előadott történetére.

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 13:44
null
France's forward Karim Benzema looks on during a training session at the Jassim-bin-Hamad Stadium in Doha on November 17, 2022, ahead of the Qatar 2022 World Cup football tournament. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: FRANCK FIFE / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább gyűrűzik a körüli balhé Franciaországban. Mint ismert, a tavaly Aranylabdával kitüntetett csatár ugyan bekerült a francia válogatott világbajnoki keretébe, ám a katari torna előtt egy edzésen megsérült, emiatt Didier Deschamps szövetségi kapitány nem számolt vele Katarban. Annak ellenére sem, hogy Benzema még a torna ideje alatt edzésbe állt a Real Madridnál.

Benzema már az ősszel is sérüléssel bajlódott, eleve úgy csatlakozott a francia válogatotthoz, hogy nem volt százszázalékos állapotban. Amikor rásérült az edzésen, Deschamps szerint azonnal MRI-vizsgálatra vitték Benzemát, aki egy madridi orvossal is konzultált az eredményről.

– Karim Benzema ideges volt, mert nagyon sokat jelentett neki ez a világbajnokság. Azt mondta nekem, hogy belül halottnak érzi magát. Még a legjobb esetben sem térhetett vissza az edzésekhez december tizedike előtt – állította Deschamps, aki a Le Parisien interjújában szólalt meg. A tények mindenesetre ennek ellent mondanak, ugyanis Benzema a franciák Argentína ellen vesztes, december 18-án rendezet vb-döntője előtt felkészülési meccsen már pályára is lépett a Realban. Sőt kevesebb mint két héttel a vb-döntő után két gólt szerzett a La Ligában a Valladolid elleni bajnokin.

– Valóban úgy gondolják, hogy ez összemérhető egy világbajnoki elődöntő intenzitásával? – bizonygatta Deschamps. – Tehetsége és státusa ellenére, amelyeket soha, senki nem kérdőjelezett meg, el tudják képzelni, hogy az utolsó pillanatban visszatér? Karim Benzema maga mondta nekem, hogy nem állt volna készen.

A szövetségi kapitány szerint tehát nincs itt semmi látnivaló, Benzema sérült volt, senki nem utálta őt ki a csapatból, sem a játékostársak, sem a szakmai stáb, ahogy arra a Real-sztár viselkedéséből következtetni lehetett. Benzema ugyanis egyértelmű jelét adta annak, hogy valami nem stimmel, a vb-döntő előtt sokatmondó bejegyzést tett közzé a közösségi médiában, ahol csak annyit üzent: „nem érdekel”. Majd a finálé másnapján bejelentette, hogy lemondta a szereplést a francia válogatottban.

Deschamps az interjúban azt sugallja, hogy azóta megbeszélték a dolgokat. – A szerződésem meghosszabbítása után felhívtam. Hosszasan elbeszélgettünk, majd újra felhívtam, hogy megtudjam az álláspontját a folytatással kapcsolatban, és akkor megerősítette a döntését, miszerint befejezi a válogatottbeli pályafutását. Rajta múlik, hogy megosztja-e az érveit, vagy sem.

Hogy ez mennyire volt egészséges párbeszéd, és hogy mit gondol Deschamps szavairól Benzema, azt a játékos reakciója mindennél jobban elmondja. A Real Madrid csatára ugyanis nem hagyta szó nélkül a szövetségi kapitány interjúját, amelyhez az Instagramon a következőket fűzte egy-egy bohócfejes hangulatjel kíséretében: „Micsoda merészség” és „Szent Didier”.

Többre nincs is szükség.

Borítókép: Karim Benzema nem jó szívvel intett búcsút a francia válogatottnak (Fotó: AFP/Franck Fife)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.