A vb-n megalázott Benzema megmutatta, hogy mennyire volt sérült

A Real Madrid 2-0-s győzelmet aratott a La Liga első vb utáni fordulójában a Valladolid otthonában, s a királyi gárda mindkét hajrában született gólját Karim Benzema szerezte. A francia csatárt kisebb sérülése után Didier Deschamps szövetségi kapitány nemrég nem hagyta szerepelni a vb-n.

Magyar Nemzet
2022. 12. 31. 8:07
BENZEMA, Karim
Manchester, 2022. április 26. Karim Benzema, a Real Madrid csapatkapitánya a labdarúgó Bajnokok Ligája Manchester City-Real Madrid elõdöntõjének elsõ mérkõzésén a manchesteri Etihad stadionban 2022. április 26-án. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek este elsősorban miatt lehetett érdekes a Valladolid–Real Madrid mérkőzés a La Liga 15. fordulójában. Az idei aranylabdás francia csatár először lépett pályára azután, hogy még a vb előtt izomsérülést szenvedett, ami miatt elhagyta a katari tornára készülő francia válogatott keretét.

A történet akkor vált botrányszagúvá, amikor Benzema Spanyolországban már edzésbe állt, miközben a franciák még a vb-n meneteltek, s bár Didier Deschamps szövetségi kapitánynak lett volna lehetősége visszahívni őt Katarba, ezt nem tette meg. Benzema ügynöke kijelentette, hogy a 35 éves sztár már a nyolcaddöntőtől játszhatott volna a vb-n, ám Deschamps nem kért belőle – a franciák Benzema nélkül a döntőig jutottak a vb-n, de végül tizenegyespárbajban veszítettek Argentína ellen.

Benzema a megaláztatása miatt a válogatottságot is lemondta, majd kevesebb mint két héttel a vb-döntő után az első tétmeccsén lépett pályára, s kezdőként végig a pályán volt a Real Madridban. Eleinte sem neki, sem Carlo Ancelotti csapatának kompletten nem ment a játék a Valladolid ellen, Thibaut Courtois kapusnak kétszer is bravúrral kellett megmentenie csapatát a góltól.

Karim Benzema duplával üzent

Úgy tűnt, már nem is születik találat a meccsen, amikor a 81. percben egy hazai játékos kezezése után tizenegyeshez jutott a Real. A Valladolid-játékosok hevesen reklamáltak, ami miatt Sergio Leónt ki is állították, Benzema meg köszönte szépen és gólra váltotta a büntetőt.

Sőt a 89. percben újabb gólt szerzett Benzema, akinek adta a gólpasszt – ebben a konstrukcióban a katari vb-n is összejöhetett volna egy gól a francia színekben… Végül a Real Madrid 2-0-s győzelmet aratott. Nem jó játékkal, de a vb-n nem kellő Benzema duplájával.

Borítókép: Karim Benzema (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.