Hivatalos: Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábiába igazolt

A közösségi médiában Cristiano Ronaldo és az al-Naszr futballcsapata egyszerre jelentette be péntek késő este, hogy a 37 éves portugál klasszis Szaúd-Arábiában folytatja a pályafutását. Ronaldo 2025-ig írt alá új csapatához, de további részletek egyelőre nem ismertek, mivel a klub honlapja túlterheltség miatt lefagyott a bejelentés után.

Magyar Nemzet
2022. 12. 30. 22:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a nyáron érdeklődött az al-Nasszr leigazolása iránt, de a játékos akkor még elutasította a lehetőséget. Sőt néhány héttel ezelőtt, a katari világbajnokság alatt is azt nyilatkozta Ronaldo, hogy kacsa, miszerint Szaúd-Arábiába igazol majd. 

A 37 éves játékos minden áron a Bajnokok Ligájában akart még futballozni, nemrég a német Eintracht Frankfurt vezetőségi tagja számolt be arról, hogy még nekik is felajánlották a sztárjátékost, de a jelek szerint ezen a szinten már senki sem akarta szerződtetni. Ronaldo így vélhetően ráfanyalodott a kitartó és anyagilag mesés szaúdi ajánlatra.

Az biztos, hogy rengeteg pénzt keres majd az al-Naszr játékosaként, csak az nem ismert egyelőre, hogy pontosan mennyit. Évi 200 millió eurós gigafizetésről is szóltak a hírek, ehhez képest a CBC News információja szerint „csupán” évi 75 millió euróban állapodtak meg a felek. Természetesen ez is hihetetlen összeg. Mindazonáltal a spanyol Marca kitart a korábbi értesülése mellett, s 200 milliós fizetésről ír, sőt azt is tudni véli, hogy Ronaldo 2025-ig írt alá új klubjával.

„Ez több mint történelemírás! Ez egy olyan igazolás, amely nemcsak a klubunkat ösztönzi arra, hogy nagyobb sikereket érjen el, hanem az egész bajnokságunkat, nemzetünket és a jövő generációit, fiúkat és lányokat, hogy legyenek önmaguk legjobbjai. Üdvözlünk, Cristiano új otthonodban, az al-Naszr-ban” – ezzel a szöveggel jelentette be Cristiano Ronaldo szerződtetését a szaúdi klub, amelynek hivatalos honlapja ezután túlterheltség miatt elérhetetlenné vált.

Az al-Naszr jelenleg, tíz forduló után a második helyen áll a szaúdi bajnokságban, ahonnan csak a bajnok kvalifikál az ázsiai Bajnokok Ligája küzdelmeire.

Hogyan süllyedt idáig Cristiano Ronaldo karrierje?

Ronaldo novemberben adott egy botrányinterjút, amelyben nekiment az őt szerinte nem eléggé megbecsülő Manchester Unitednek. A dolog következménye törvényszerű szerződésbontás lett, így a katari vb-n Ronaldo már csapat nélküli játékosként futballozott a negyeddöntőben Marokkó ellen kieső portugál válogatottban. Ugyan az első meccsen tizenegyesből gólt lőtt, a katari tornán nem tudott bizonyítani, a három csoportmeccsen olyan gyengén játszott, hogy az egyenes kieséses szakaszra kiszorult a kezdőből.

Ronaldo a profi pályafutása során először váltott klubot ingyen, 2003-ban a Manchester United 19 millió euróért vette meg a Sportingtól, majd a Real Madrid világrekordot jelentő 94 millióért csábította el Angliából 2009-ben. A portugál ekkor már aranylabdás volt, de a legnagyobb sikereit Madridban érte el. Onnan 2018-ban 117 millióért került a Juventusba, és innentől a pályafutása a leszálló szakaszába jutott. 2021-ben a Manchester United már csak 17 milliót fizetett érte, de a nagy visszatérése csúnya kudarcba fulladt az Old Traffordon.

Szaúd-Arábiában Cristiano Ronaldo pályafutásának új fejezete veszi kezdetét, amelyet már nem jegyeznek majd a labdarúgás aranylapjain.

Borítókép: Cristiano Ronaldo új csapata, az al-Naszr mezével (Fotó: Instagram/al-Naszr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.