Hihetetlen, hogy melyik klubnak ajánlották fel Cristiano Ronaldót

Cristiano Ronaldo a katari vb előtt bontotta fel a szerződését a Manchester United csapatával, és jelenleg új klubot keres magának. Úgy tukmálják rá a 37 éves sztárt a klubokra, mint a romlott almát, ezt most az Eintracht Frankfurt vezetője erősítette meg első kézből.

Magyar Nemzet
2022. 12. 21. 18:59
CRISTIANO RONALDO
Doha, 2022. december 10. A portugál Cristiano Ronaldo egy kihagyott gólhelyzet után a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Marokkó-Portugália mérkõzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. december 10-én. Portugália 1-0-ra kikapott. MTI/AP/Martin Meissner Fotó: Martin Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután kiesett a portugál válogatottal a vb negyeddöntőjében, korábbi sikerei színhelyén, a Real Madrid edzőközpontjában állt munkába. Közben azonban csapatot keres, az idő sürgeti, hiszen január elején jó lenne elhelyezkednie, ha a tavasszal fontos szerepet akar betölteni új állomáshelyén.

Mint ismert, Ronaldót tárt karokkal és mesés fizetéssel fogadnák Szaúd-Arábiában, ám aki kicsit is képben van a portugál értékrendjével, az tudja, hogy őt nem a pénz motiválja. Szeretné bebizonyítani, hogy még mindig a legjobbak között van a helye, továbbra is a BL-ben akar futballozni.

Így történhetett meg az, hogy Ronaldo menedzsmentje jelentkezett az Eintracht Frankfurt vezetőinél, hogy mit szólnának az ötszörös aranylabdás szerződtetéséhez. A német klub továbbjutott a BL csoportköréből, a nyolcaddöntőben az olasz Napoli ellen sem teljesen esélytelen. Ezen kívül anyagilag és a presztízst tekintve sem Ronaldo súlycsoportja a Frankfurt, nem csoda, hogy a klub vezetői is hüledeznek az ajánlaton.

– Még nekünk is fel lett ajánlva a szerződtetése. Van egy olyan érzésem, hogy Ronaldót beajánlották az összes BL-ben szereplő klubnak – fogalmazott Philip Holzer, az Eintracht egyik vezetőségi tagja, akit a Daily Mail idézett.

Ha ez igaz, akkor Ronaldo menedzsmentje már elkeseredett harcot vív azért, hogy a világ egyik valaha volt legjobb játékosát el tudja adni valahova, ami szakmailag még elfogadható szintet jelent, de úgy tűnik, hogy az elitben már nem kérnek Ronaldóból.

Még a végén tényleg Szaúd-Arábiában köt ki CR7, de ha így lesz, azt a jelek szerint nem szabad választás, hanem a kényszer szüli majd, ami esetében egyre inkább megalázó.

Borítókép: Cristiano Ronaldo fájdalmas arccal szemlélheti a körülötte zajló eseményeket (Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.