Benzema üzent a franciáknak: a történetünk véget ért

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 19. 19:15
Karim Benzema
(FILES) In this file photo taken on September 7, 2021, France's forward Karim Benzema applauds during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group D qualification football match between France and Finland at the Groupama stadium in Decines-Charpieu near Lyon, central eastern France. - On December 19, 2022, Benzema announced in a Twitter post ending international career with France. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megtettem mindent, hogy jobb legyek, és hibákat is elkövettem, de ezek miatt tartok ott, ahol ma vagyok, és büszke vagyok rá! Megírtam a történetemet, és a miénk véget ért” – írta a csatár hétfőn, a 35. születésnapján a Twitter-fiókjában, bejegyzéséhez pedig egy olyan fotót csatolt, melyen a nemzeti csapat mezében látható.

A Real Madrid sztárfutballistája a 2014-es vb-n a válogatott legeredményesebb játékosa volt négy góllal a 2018-as tornán, melyet a francia együttes megnyert, viszont nem volt ott korábbi válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena szexvideóval történt megzsarolásában játszott szerepe miatt.

A 97-szeres válogatott támadót Didier Deschamps szövetségi kapitány egészen tavalyig mellőzte, a 2021-ben rendezett Európa-bajnokságon viszont ismét ott volt a csapatban, idén pedig egyértelműen a franciák első számú középcsatárként számítottak rá, de néhány nappal a vb rajtja előtt megsérült. Ugyan a szakvezető a helyére nem hívott be senkit, így a keret tagja maradt, és megkapja az ezüstérmet, ám pályára nem lépett, annak ellenére sem, hogy a francia sajtó szerint a múlt héten már alkalmas lett volna a játékra.  

Benzema helyén kezdett a vb-n, aki négy góllal zárta a tornát, de a vasárnapi, Argentína elleni fináléban gyengén teljesített, és Deschamps még a szünet előtt lecserélte. A csapat a második félidőben 0-2-ről, a hosszabbításban pedig 2-3-ról is fel tudott állni, de a 11-es párbajban 4-2-re alulmaradt a vezette dél-amerikaiakkal szemben.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Karim Benzema (Fotó: AFP/Franck Fife)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.