Kovács István elmondta, miként érinti, hogy nem bíráskodhatott a vb-n

Amint arról a labdarúgó-vb alatt beszámoltunk, a partiumi Kovács István hiába volt ott Katarban a játékvezetői keretben, egyetlen mérkőzést sem vezethetett, ugyanakkor nyolc találkozón negyedik játékvezető volt, azaz a cseretáblát emelgethette és jelezhette, hogy mennyi lesz a hosszabbítás. A vb után a 38 éves nagykárolyi játékvezető a Román Labdarúgó-szövetség honlapján beszélt a mellőzéséről.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 15:54
Kovács István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnokságon Romániát három játékvezető képviselte: Kovács István, valamint Vasile Marinescu és Ovidiu Artene, akik az asszisztensei lettek volna. Ám a trió egyetlen mérkőzésem sem működhetett közre. Kovács nyolc meccsen (!) is negyedik számú játékvezető volt. Mivel a meccseken azonos nemzetiségbeli bírói hármasok dolgoztak, a két román asszisztens teljesen feleslegesen utazott ki Katarba.

– Példamutatóan készültünk, amikor Katarba érkeztünk, a kollégáim és én, valamint a csapat-játékvezető is. Az, hogy nem vezethettem mérkőzést, a FIFA Játékvezetői Bizottságának a döntése volt, amelyet tiszteletben tartottunk. Számunkra az is megtiszteltetés volt, hogy részt vehettünk a tornán. Mindenki szeretne a középpontban lenni, nekünk ez nem adatott meg, de olyan tapasztalatokat gyűjtöttünk, amelyek hasznosak lesznek számunkra a jövőben – fogalmazott a Román Labdarúgó-szövetség honlapján Kovács István.

Kovács István májusban közmegelégedésre bíráskodott az első Konferencialiga-döntőben (AS Roma–Feyenoord 1-0), és a Bajnokok Ligájában is rendszeresen kap feladatot.

A vb-n a Katar–Ecuador nyitómeccsen, majd az Uruguay–Dél-Korea, a Mexikó–Argentína, a Spanyolország–Németország, az Ecuador–Szenegál, a Szaúd-Arábia–Mexikó és a Horvátország–Belgium csoporttalálkozókon, valamint a Portugália–Svájc nyolcaddöntőn volt a negyedik számú játékvezető.

Kovács István a a ProSport információját nem kommentálta

A román ProSport korábban azt írta, Kovács István nagyon komolyan vette a fizikai felkészülést a vb-re, miközben a FIFA játékvezetői bizottságának olasz elnöke, Pierluigi Collina visszavetetett a tempóból, attól tartva, hogy sok lesz a sérülés. Kovácsnak kiemelkedően jók voltak a mutatói, ami a kollégái és Collina szemét is csípte, ezért kerülhetett a szó átvitt és valós értelmében is a partvonalon kívülre.

Mindezt a diplomatikusan nyilatkozó Kovács István nem kommentálta. De a helyzetét tekintve ez érthető, hiszen továbbra is szeretne ott lenni a nemzetközi porondon.

A világbajnokságon egyébként még hat olyan játékvezető volt – a három női meghívott bíróból kettő –, aki nem vezethetett egyetlen mérkőzést sem. De a legnagyobb név köztük egyértelműen Kovács István.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Kovács István nem vezethetett meccset a vb-n (Fotó: AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.