Détári: Messi nem Ronaldo, érik a nyolcadik Aranylabda

Détári Lajos is élvezettel nézte az Argentína–Franciaország világbajnoki döntőt, bár nem érti, a franciák mit csináltak az első félidőben. Lionel Messi szerinte megérdemelten lépett fel Diego Maradona mellé, s jó esélye van a nyolcadik Aranylabdára. Úgy gondolja, az argentin zseni, nem úgy, mint Cristiano Ronaldo, még mindig a csúcson van. Az egész katari vb alapján a brazilok okozták neki a legnagyobb csalódást.

2022. 12. 19. 11:50
détári lajos
détári lajos Forrás: (Fotó: Nemzeti Sport/Veres Viktor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

osztja az általános véleményt, miszerint egészen kiváló mérkőzést hozott az Argentína–Franciaország világbajnoki döntő. Ugyanakkor szakemberként több esemény előtt értetlenül áll.

– Felmerül bennem néhány kérdés – vágott bele Détári. – Mit csináltak a franciák az első félidőben? Azt láttuk, hogy szinte semmit, de ennek mi az oka? Didier Deschamps már a negyvenegyedik percben kettős cserére szánta rá magát, amit egyfelől mondhatunk bátor húzásnak, másfelől, aki szünet előtt ilyen döntést hoz, azt ismeri be, hogy rosszul állította össze a kezdőcsapatot. Dembélé már az elődöntőben sem hozta a tőle megszokott formát, a döntőben pedig mélyen a tudása alatt játszott, ráadásul még a tizenegyes is az ő lelkén szárad. Giroud-t nem hibáztatom, az ő játéka a társak teljesítményének a függvénye. Erős fizikummal rendelkezik, jól megtartja a labdát, és a szélekről beérkező labdákra jól érkezik. De ha nincs mit megtartani és nincs mire érkezni, akkor semmire sem mehet.

A Magyar Nemzet szakértője szerint a cserék sem hoztak átütő változást, egyetlen hiba fordította meg a meccs menetét, a szépítő gól után a franciákat mintha kicserélték volna. A hosszabbításban ő is örömmel tapasztalta, hogy mindkét csapat győzelemre játszik.

 

A korábbi hatvanegyszeres válogatott azért óvakodik attól a kijelentéstől, hogy ez a meccs volt-e minden idők legjobb világbajnoki döntője. Afelől azonban szemernyi kétsége sincs, hogy megérdemelten jutott fel a csúcsra.

– Az argentinok a vb-döntőre is Diego Maradona képével díszített zászlókkal érkeztek. A meccs után persze Lionel Messit éltetik, aki immár egyértelműen a nagy előd mellé lépett – jegyezte meg. Majd Messit és Cristiano Ronaldót is összehasonlította.

– Hatalmas különbség van közöttük. Ronaldo formája, teljesítménye már a Juventusnál hanyatlásnak indult, Messi viszont még most is a csúcson van. Tavaly Copa Américát nyert, most világbajnokságot, esélyes a Bajnokok Ligája-győzelemre a Paris Saint-Germainnel és persze a nyolcadik Aranylabdára is, aminek egyértelműen ő az első számú várományosa. Miért is hagyná abba a pályafutását? – osztotta meg a véleményét velünk Détári Lajos.

Végül azt mondta, a brazilok okozták neki a legnagyobb csalódást a vb-n:

– Talán az ő keretük volt a legerősebb, teletűzdelve egészen kiváló játékosokkal, akik azonban, tisztelet a kivételnek, keveset mutattak, s mondjanak bármit is az egymás iránt érzett szeretetről, különösen csapatként muzsikáltak gyengén. Valószínűleg ez vezetői hiba. Többet vártam persze én is a belgáktól, a németektől és a spanyoloktól is, de előzetesen Argentína és Franciaország mellett Brazíliát tekintettem a vb harmadik esélyesének.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Détári Lajos elégedett a vb-n látottakkal, csak a brazilokban csalódott (Fotó: Nemzeti Sport/Veres Viktor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.