Messi lemarad a díjról, íme, a vb tíz legszebb gólja!

A FIFA közzétette azt a tíz találatot, amelyek közül a szurkolók megválaszthatják, hogy melyik volt a katari futball-vb legszebb találata. A gólkirály, Kylian Mbappé ott van a jelöltek között, Lionel Messi viszont nincs. A brazil Richarlison két találata is a legszebb tíz között.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 11:12
RICHARLISON
Loszaíl, 2022. november 24. A brazil Richarlison ollózó mozdulattal lövi be második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának elsõ fordulójában játszott Brazília-Szerbia mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 24-én. MTI/EPA-KEYSTONE/Laurent Gillieron Fotó: Laurent Gillieron
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Argentína és diadalával ért véget a katari futball-vb, azonban van olyan díj, amely még gazdára vár. A torna legszebb gólját tíz találat közül választhatják ki a szurkolók, a szavazáshoz regisztrálni kell a FIFA felületén.

A torna legjobbjának választott Messi ezt a díjat nem nyerheti el, az argentinok közül a legjobb fiatalnak választott Enzo Fernández került fel a listára Mexikó elleni találatával. A nyolc találattal gólkirály Kylian Mbappé a lengyelek ellen szerzett olyan gólt, ami befért a legszebb tíz közé.

A negyeddöntős búcsú ellenére a brazilok három góllal is ott vannak a listán, bár lehet, hogy éppen ez lesz veszte, ha a brazil szurkolók szavazatai nagyon megoszlanak az ő két találata és gólja között.

Természetesen egy ilyen lista mindig szubjektív, nincs olyan gól a tíz jelölt között, amelyiknek egyáltalán ne lenne ott a helye, de így is kimaradtak olyan gólok, mint kapáslövése, a svájciak szenzációs összjátéka vagy a hollandok váratlan szabadrúgás-variációja.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Richarlison Szerbia elleni gólja az egyik esélyes a díjra (Fotó: MTI/EPA-Keystone/Laurent Gillieron)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.