A Real Madrid fiatal sztárja a saját haláláról beszélt

Federico Valverde a Real Madrid egyik alapembere. A 2018-bana z uruguayi Penaroltól igazolt szélső középpályás jól érzi magát a spanyol fővárosban, és előre vetítette, hogy meg kell őt ölni ahhoz, hogy elhagyja a blancókat.

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 11:11
Federico Valverde Gavi Real Madrid Barcelona
FBL-ESP-LIGA-REAL MADRID-BARCELONA Real Madrid's Uruguayan midfielder Federico Valverde (L) fights for the ball with Barcelona's Spanish midfielder Gavi during the Spanish League football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium on October 16, 2022. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP) Fotó: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Federico Valverde a Real Madrid egyik kulcsfigurája. A 2018-ban az uruguayi Penaroltól szerződtetett 24 éves játékos több poszton is kimagasló eredményre képes. A középpályán éppen olyan magas színvonalú teljesítményt tud nyújtani, mint egy sorral feljebb szélső támadóként. Emlékezhetünk rá, a legutóbbi Bajnokok Ligája-döntőn a Liverpool ellen ő adta a győztes gól előtti passzt Vinícius Juniornak.

Valverde remekül érzi magát Madridban, és az edzője, Carlo Ancelotti is nagyra tartja ott. Tavaly ősszel az olasz transzferguru, Fabrizio Romano írta meg Carlo Ancelotti nyilatkozatát az uruguayi játékossal kapcsolatban: a négyszeres BL-győztes edző széttépi az edzői papírjait, és távozik Madridból, amennyiben Valverde nem szerez legalább tíz gólt a szezon végéig. Októberben már ötnél járt.

Valverde jelenleg hétgólos a spanyol bajnokságban, a BL-ben eddig két gólt rúgott, Ancelotti madridi maradása nem az ő mutatóin fog múlni. 

Az uruguayi lesz Modric és Kroos méltó helyettese a blancóknál, ráadásul ott van mellette a francia duó, a húszéves és a nála három évvel idősebb Aurelien Tchouameni. Valverde jól érzi magát, tudja, hogy a közeljövőben még inkább rá épül a Real középpályás játék. Ennek megfelelően kissé bizarr hűségesküt tett a klubja mellett. 

–  Ahhoz, hogy kiszabaduljak Madridból, engem meg kell ölniük – idézte Romano a 24 éves labdarúgót, akit 2027-ig köt szerződés a Realhoz, a jelenlegi piaci értékét százmillió euróra becsüli a Transfermarkt. 

A spanyol labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a második helyén álló Real Madrid ma az Espanyolt fogadja (tv: 14.00, Spíler 2).

Borítókép: Valverde Madridban képzeli el a jövőjét (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.