Öngóllal, de megérdemelten nyert a Barcelona a Real otthonában

A spanyol Király-kupa elődöntőjében a Real Madrid hazai pályán fogadta a Barcelonát. A mérkőzés egyetlen gólját madridi labdarúgó szerezte, de ennek nem örültek a hazaiak: Eder Militao lábáról a saját kapujába került a labda. Franck Kessié a második félidőben még biztosabbá tehette volna a Barca győzelmét, de ziccerben a saját játékosát találta el. A Barcelona 1-0-ra nyert a Bernabéuban, a visszavágót április 5-én játsszák.

Szilágyi
2023. 03. 02. 22:55
Real Madrid CF v FC Barcelona: Semi Final Leg One - Copa Del Rey
Franck Kessie central midfield of Barcelona and Cote d'Ivoire celebrates after scoring his sides first goal during the Copa del Rey semi-final first leg match between Real Madrid and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on March 2, 2023 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022–23-as szezonban harmadszor mérte össze erejét a spanyol futball két gigaklubja, a Real Madrid és a Barcelona. A Madridban lejátszott spanyol bajnokit a Real nyerte 3-1-re, a semleges helyszínen rendezett spanyol Szuperkupa-meccset a Barcelona nyerte ugyanilyen gólkülönbséggel. Formaingadozása miatt tartott a mérkőzéstől a Barcelona: Xavi csapata 2-1-re kikapott Manchesterben az Európa-ligában és ezzel kiesett, a legutóbbi spanyol bajnokin pedig 1-0-ra kikapott az Almeriától.

A Real 5-2-re nyert Liverpoolban a BL nyolcaddöntőjében, a legutóbbi meccsen 1-1-re végzett a városi rivális Atlético ellen. A Barcelonában sérülés miatt nem léphetett pályára, Lewandowski, és Dembele, a Realban Alaba és Mendy hiányzott. 

A kezdőcsapatok: 
Real Madrid: Courtois – Carvajl, Rüdiger, Militao, Nacho – Modric, Camavinga, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Junior. 
Barcelona: Ter Stegen – Araujo, Koundé, Marcos Alonso, Balde – Kessie, Busquets, F. de Jong – Raphinha, Ferran Torres,  

Hatalmas helyzettel indult a meccs, száguldott a Barca kapuja felé, de a kiszorított helyzetből leadott lövése az oldalhálót találta el. Lendületven maradt a Real: Vinícius átívelte a labdán az ötös környékén helyezkedő Benzemának, a francia aranylabdás mellre vette azt, majd bebombázta a kapuba. Mindezt lesről tette, a játékvezető jogosan érvénytelenítette a találatot. 

Benzema az első félidőben nem sokszor veszélyeztetett         Fotó: AFP

Neheze tudott kiszabadulni a saját térfeléről a Barcelona, bő 20 perc telt el, amikor érdemben kimerészkedett a vendégcsapat, és ebből rögtön (kis VAR-ozás után) gól született. Camavinga veszítette el a labdát a saját térfelén, Kessié lépett ki a bal oldalon, a kapura lőtt labdáját pedig a kapuba ügyetlenkedte Militao. 

A Barca Twitter-oldala Kessie-nek adta a gólt:

Kezdett kicsúszni az irányítás José Munuera játékvezető kezéből: a madridi szabálytalanságokat, Viniciust és Nachót lappal büntette, a másik oldalon Gavi megúszta ugyanezt, amikor lebirkózta Camavingát. 

Ezért nehezen lehetett volna nem sárgát adni Viníciusnak:

Sokkal többet birtokolta a labdát a Real, de végül kaput eltaláló lövés nélkül fejezte be az első félidőt. 

Real-helyzettel folytatódott a meccs a második félidőben: Vinícius elől az utolsó pillanatban tudott menteni Araujo. Majd Ter Stegen ütötte el Vinícius bal oldali beadását Benzema elől. Nyomott a Real, de igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A Barcelona-kontrákban mindig volt veszély. A 67. percben mindkét csapat cserélt: Ancelotti lehívta Nachót, kockáztatott, az ő helyére küldte be Rodrígót. Változtatott Xavi is: Raphinha helyett Ansu Fati érkezett a pályára.

A 72. percben hatalmas ziccert hagyott ki a vendégcsapat, Kessie a meccset is eldönthette volna: Ferran Torres okos előkészítése után tizenegy méterről középről laposan lőtt, de Ansu Fatit találta el. Kisvártatva újabb cserét hajtott végre a Real: Kroos helyére Tchouameni érkezett. Szűk tíz perccel a vége előtt Modric is elhagyta a pályát, Alvaro Rodríguez jött be az ő helyére. Xavi is cserélt: lehívta Franck Kessiét, Sergo Robertót küldte be a hajrára. 

Az eredmény és a játék forgatókönyve nem változott, a Barcelona 1-0-ra nyert a Real Madrid ellen. A Real kapit eltaláló lövés nélkül fejezte be a meccset.

Király-kupa elődöntő, első mérkőzés: Real Madrid–Barcelona 0-1 (0-1), gólszerző: Militao (öngól, 26.)  A visszavágót április 5-én játsszák.

Borítókép: A Barcelona örülhetett a végén a Bernabéuban  (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.