Alaposan ráfizethettek Liverpoolban, ha Kloppra hallgattak + videó

Jürgen Klopp vezetőedző nagyon bízott benne, hogy a Liverpool a tavaly elveszített döntőt követően idén a végsőkig menetel a Bajnokok Ligájában. Ez azonban nem jött össze, így a szurkolók jobban jártak, ha nem hallgattak a német menedzser akkori tanácsára.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 8:53
Real Madrid v Liverpool FC: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League Jürgen Klopp
Jrgen Klopp (Liverpool) during the football match between Real Madrid and Liverpool valid for the second leg of the round of 16 of the Uefa Champions League celebrated in Madrid, Spain at Bernabeu stadium on Wednesday 15 March 2023 (Photo by Alberto Gardin/NurPhoto) (Photo by Alberto Gardin / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp tavaly a Bajnokok Ligája döntőjébe kormányozta a Liverpoolt, ahol azonban 1-0-ra alulmaradt a Real Madriddal szemben. A Vörösök az előző idényben szédületes teljesítményt nyújtottak, két trófea megnyeréséről csak egy hajszállal csúsztak le (kettő így is került a vitrinbe), így a német vezetőedző joggal reménykedett abban, hogy idén is sokra viszi a csapata. 

Az angolok viszont Klopp irányítása alatt talán sosem látott mélyrepülésben kezdték a szezont, és egy-egy kiugró teljesítménytől eltekintve azóta sem sikerült kimászniuk a gödörből – ezt jól mutatja, hogy március közepén már egy kupáért sincsenek versenyben, sőt, a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyek valamelyikének eléréséhez is kiegyensúlyozottabb teljesítményre van szükségük, mint amire idén eddig képesek voltak.

A legutóbbi pofon a BL-ből való kiesés volt, zsinórban harmadszor is a Real Madrid jelentette a végállomást a Vörösöknek a patinás sorozatban (2021-ben a negyeddöntőben, 2022-ben a fináléban, idén pedig már a nyolcaddöntőben). Pedig Klopp annyira bízott a játékosaiban, hogy a tavalyi döntőt követően azonnal kijelentette, hogy a liverpooliak siessenek maguknak hotelszobákat foglalni az idei finálé helyszínére, Isztambulba. 

Remélhetőleg sokan nem hallgattak a mesterre, különben felesleges költségekbe verték magukat…

Jürgen Klopp nyilatkozik a tavalyi BL-döntőt követően (az ominózus rész 3:20-tól):

 

Borítókép: Jürgen Klopp a nyolcaddöntő madridi meccsén (Fotó: AFP/Nurphoto/Alberto Gardin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.