A Napoli edzője falra tudna mászni Guardiola dicséretétől

A Napoli tette teljessé az olasz uralmat a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután másodszorra is, ezúttal 3-0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot, és a negyeddöntőbe jutott. A németek vezetőedzője, Oliver Glasner elismerte, a jobb csapat lett a párharc győztese, az olaszoké, Luciano Spalletti pedig már Pep Guardiolának üzent a szerdai mérkőzést követően.

Magyar Nemzet
2023. 03. 16. 8:01
Luciano Spalletti
Napoli's Italian coach Luciano Spalletti looks on prior to the UEFA Champions League round of 16, second leg football match between SSC Napoli and Eintracht Frankfurt at the Diego-Maradona stadium in Naples on March 15, 2023. (Photo by Tiziana FABI / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2005/06-os idény óta először idén fordult elő, hogy három olasz csapat is bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ráadásul mindegyik kapott gól nélkül masírozott tovább a következő fordulóba: az AC Milan az angol Tottenhamet 1-0-s (1-0, 0-0), az Internazionale a portugál Portót szintén 1-0-s (1-0, 0-0), a Napoli pedig a német Eintracht Frankfurtot 5-0-s (2-0, 3-0) összesítéssel ejtette ki.

A nápolyiak nemcsak az olaszok közül emelkedtek ki, a negyeddöntő teljes mezőnyét tekintve is övék volt az egyik legsimább párharc. Emellett Luciano Spalletti együttese toronymagasan vezeti a Serie A tabelláját, tizennyolc ponttal előzi meg a második Intert. Nem meglepő tehát, ha a Napoli eredménysora a Manchester Cityt irányító Pep Guardiola figyelmét is felkeltette. A katalán szakember a napokban elejtette, hogy a Scudetto várományosát tartja a kontinens jelenlegi legjobb csapatának. Spalletti tetszését azonban nem nyerte el ez a mondat.

– Nem tesz büszkévé, nem érzek semmit, amikor ezt hallom. Tisztában vagyok vele, hogy mit csinál, próbál nyomást helyezni a többi csapatra. A Manchester City elé tesszük a Napolit? Ha ők 900 millió eurót tudnak költeni a mi kilencmilliónkhoz képest, annak valószínűleg megvan az oka. Ő most csak játszik, a magasba emel minket, hogy aztán kiüthessen minket onnan – húzta alá a továbbjutást követően a Napoli edzője.

Spalletti természetesen a mérkőzést is értékelte: – Ez egy fantasztikus eredmény, kiélvezzük a pillanatot a szurkolóinkkal együtt. Fontos, hogy ugyanezzel a hozzáállással lépjünk pályára a folytatásban is, mint ma, mert most az első félidőben nem olyan jól játszottunk, ahogy általában szoktunk, de mégsem adtunk teret az ellenfélnek. Ez lesz a klub fennállása során az első negyeddöntős szereplése, szóval fantasztikus, hogy idáig jutottunk. 

 

Oliver Glasner elismerte, a jobb csapat nyerte a párharcot. 

– Nekem nem jelent problémát kimondani, hogy a Napoli volt a jobb csapat, de meg kell dicsérnem a saját játékosaimat is. Most jobban teljesítettek, mint az első meccsen. Büszke vagyok, hogy eljutottunk a kieséses szakaszba a Bajnokok Ligájában. Itt aztán egy olyan csapattal találkoztunk, ami túl nagy falatnak bizonyult a számunkra – fogalmazott az Eintracht Frankfurt trénere.

 

„Mindenki retteghet tőlünk”

A negyeddöntő párosításait pénteken sorsolja ki az UEFA. Piotr Zielinski úgy vélekedik, a Napolinak nem kell tartania senkitől, az olasz csapat viszont mindenkire veszélyt jelenthet.

– Bárki ellen képes vagyunk jó teljesítményre, így a többi csapat most retteghet tőlünk. Örülünk neki, hogy boldoggá tehetjük szurkolóinkat, akik mindig mögöttünk állnak. Természetesen magunk miatt is boldogok vagyunk, de tudjuk, hogy még ennél sokkal többet is elérhetünk – szögezte le a lengyel középpályás.

Borítókép: Luciano Spalletti az Eintracht Frankfurt elleni második mérkőzés előtt (Fotó: AFP/Tiziana Fabi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.