Ancelotti elárulta, kit nem szeretne ellenfélnek a BL-negyeddöntőben + videó

Szerda éjjel eldőlt, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé három olasz csapat (Milan, Internazionale, Napoli), két angol (Manchester City, Chelsea), valamint egy-egy német (Bayern München), portugál (Benfica) és spanyol (Real Madrid) jutott be. A nyolcaddöntős párharcokban a visszavágók utolsó napja előtt persze sejthettük, hogy az idegenben egyaránt előnyt szerző Real Madrid és Napoli ér révbe. Carlo Ancelotti ezután azt is elárulta, a negyeddöntőben kit nem szeretne ellenfélnek.

2023. 03. 16. 4:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három hete a címvédő Real Madrid 5-2-re nyert a Liverpool, a Napoli 2-0-ra az Eintracht Frankfurt vendégeként, s szerda éjjel hazai pályán is győztek: Carlo Ancelotti csapata 1-0-ra (77.) góljával, a nápolyiak pedig 3-0-ra, az olaszok találatait (45+2., 53.) és Piotr Zielinski (64., 11-esből) jegyezte.

Ancelotti, Real Madrid
Carlo Ancelotti ezt a Real Madridot küldte pályára

– Nagyon küzdelmes meccs volt, s bár a szurkolóink biztos több gólt szerettek volna látni, szerintem így is jól szórakoztak – nyilatkozta a Realból Karim Benzema, akit a madridi találkozó legjobbjának választottak. A francia támadó közvetlenül a gólja előtt rúgást kapott a sípcsontjára, bicegett is utána, majd lecserélték, de a lefújás után azt mondta, hogy vasárnap ott lesz a pályán a Barcelona elleni bajnoki rangadón. Benzema a BL-ben nem akart ellenfelet „választani” a negyeddöntőre, erre a kérdésre azt a diplomatikus választ adta, hogy a legjobb nyolc között nincs könnyű ellenfél, s ezeken a meccseken már apróságok döntenek.

Ancelotti: Nagyon modern csapat vagyunk

A királyi gárda vezetőedzője, Carlo Ancelotti így értékelt:

– Jól játszottunk, végig kézben tartottuk a mérkőzést, az ellenfelünk nem tudott nyomás alá helyezni bennünket. Előzetesen éppen azt szerettük volna, hogy ilyen legyen a meccs. Ám igazából csak akkor nyugodtam meg, amikor megszereztük a vezetést, csak utána kezdtem cserélni. Camavinga okosan játszott, nagyon jó volt az összhang közte és Modric között. Talán a labdabirtoklásnál feszültebbek voltunk, de Modric és Kroos sokat tett azért, hogy kontroll alatt tartsuk a mérkőzést. Nagyon modern csapat vagyunk, tele minőséggel, tapasztalattal és elkötelezettséggel.

Ancelotti a vezetés megszerzése után Modricot és Benzemát, majd Kroost és Vinícius Juniort, végül pedig Carvajalt is lehozta a pályáról, már a vasárnapi El Clásicóra is gondolva. (A La Ligában a Real Madrid a második, de kilenc ponttal van lemaradva a Barcelona mögött.)

Előre nézve, Ancelottinak neki szegezték a kérdést, mit szólna ahhoz, hogy ha a negyeddöntőben a Real Madrid a Milannal kerülne szembe?

– A Milannal nem a negyeddöntőben, hanem a döntőben szeretnék találkozni – válaszolta a 63 éves tréner, aki 2001 és 2009 között a milánói piros-feketéket irányította, s 2003-ban és 2007-ben is megnyerte velük a Bajnokok Ligáját. Érzelmi okokból érthető, hogy most nem szeretné kiejteni őket a nyolc között…

– A BL-t nagyon nehéz megnyerni, sok a kiszámíthatatlanság. Most is vannak olyan csapatok a negyeddöntőben, amelyekre sokan bizonyára nem igazán számítottak. Mint ahogyan arra sem, hogy három olasz együttes lesz a nyolc között – jegyezte meg Ancelotti.

(Ez legutóbb 2006-ban esett meg, akkor a Milan, az Inter és a Juventus volt ott a negyeddöntőben, de a fináléba egyikük sem jutott be, a döntőben a Barcelona 2-1-re nyert az Arsenal ellen.)

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője tárgyilagosan vont mérleget csapata kiesése után:

– Ahhoz, hogy továbbjussunk, valami egészen különleges teljesítményt kellett volna nyújtanunk, erre azonban nem voltunk képesek. El kell ismernünk, hogy a visszavágót is a Real Madrid irányította, és teljesen megérdemelten nyerte meg a párharcot. Ha a két meccset nézzük, akkor a négy félidő közül háromban jobb volt nálunk. Amennyiben otthon döntetlent játszottunk volna, és ma ugyanígy teljesítünk, akkor is kiestünk volna.

Borítókép: Carlo Ancelotti a Liverpool elleni visszavágón is győzelemre vezette a Real Madridot (Forrás: Twitter/Real Madrid C. F.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.