Megkéselhették Moszkvában az ukrán származású magyar korcsolyázót

Döbbenetes hírről számolt be ma délután a Mandiner. Moszkvában megkéselhették Szemko Danijil ukrán származású magyar korcsolyázót, jégtáncost, aki a műkorcsolya- és jégtánc- világbajnokságra készül. A történet zavaros.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner.hu2023. 03. 15. 17:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner vette észre a Shot-Telegram orosz csatorna értesülését. Az eset körülményei azonban egyelőre nem tisztázottak. A Shot szerint a korcsolyázó elmondta, hogy akkor sérült meg, amikor Moszkvában „nekiment” egy ismeretlen férfi. Szemko Danijil fájdalmat érzett a combjában, és egy nagy sebet látott rajta. Ekkor az őt elütő férfi elmenekült a helyszínről. Amikor azonban az orvosok kihívták a rendőrséget, Szemko furcsa történetet kezdett kitalálni. Azt állította, hogy a járókelő táskája csapódott neki, és hogy a táskában valami éles tárgy volt. Feljelenést nem kívánt tenni. Arra vonatkozóan egyelőre nincs információ, hogy esetleg szóváltás vagy valamiféle egyéb atrocitás előzte volna meg a szúrást a két férfi között.

Szemko Danijil 2014 óta Magyarországon él, megkapta a magyar állampolgárságot, tökéletesen beszél magyarul. A világbajnokságra az orosz, de szintén magyar színekben versenyző Ignateva Mariiával készül, az idei Eb-n is együtt indultak, és a tizedik helyet szerezték meg. Az oroszok ukrajnai agressziója után kétségkívül pikáns a helyzet, hogy egy ukrán és egy orosz sportoló alkot egy párt.

A Mandiner cikke ITT olvasható.

FRISSÍTÉS!

Borítókép: Az Ignateva Mariia, Szemko Danijil duó parádés kűrrel rukkolt ki az Eb-n (Forrás: Instagram/hunskate)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.