Megszúrta egy ismeretlen Moszkvában, mégis indul a vb-n jégtáncosunk

A jövő héten Japánban a Tokió melletti Saitama városa ad otthont a műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságnak. A magyar csapat szombaton kel útra, és repülőre ül az Ignateva Mariia, Szemko Danijil jégtánckettősünk is. Amint arról beszámoltunk, Szemko Danijil hétfőn egy késes támadás áldozata lett, de sérülése nem súlyos.

2023. 03. 17. 13:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnokságon a nőknél Láng Júlia, párosban Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei, jégtáncban pedig Ignateva Mariia és Szemko Danijil képviseli Magyarországot. A Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség (MOKSZ) a következő tájékoztatást adta: „Szemko Danijil hétfőn sérülést szenvedett, de jégtáncosunk jól van, rögtön orvosi ellátást kapott, és elmondta: nem érzi, hogy sérülése akadályozná az edzésmunkáját, így kedden már folytatta is a felkészülést a vb-re.”

az Ignateva Mariia, Szemko Danijil jégtánckettősünk
Az Ignateva Mariia, Szemko Danijil jégtánckettősünk ott lesz a vb-n. Forrás: MOKSZ

A MOKSZ arról „diszkréten” nem számol be, hogy Szemko Danijil milyen sérülést szenvedett. Mint megírtuk, az ukrán származású, de régóta Magyarországon élő versenyzőt hétfőn Moszkvában késsel vagy valamilyen éles tárggyal megszúrták, az esetről az orosz média is beszámolt, ám ez meglehetősen rejtélyes történet. Annyi biztos, amit Szemko a rendőrségnek is elmondott, hogy egy moszkvai parkban sétált, amikor szúrt sebe lett… A 22 éves sportoló nem tett feljelentést.

Ignateva Mariia és Szemko Danijil a legjobb tizenötben végezhet

Ami a „szakmai” részt illeti, Vardanjan Gurgen, a MOKSZ műkorcsolya ágazati sportigazgatója a következőket mondta el a szövetség honlapján:

– Szombaton indulunk Japánba, és a jövő héten kezdődő versenyen minden kategóriában érdekeltek lettünk volna, hiszen megszereztük a kvótákat. De sajnos Vlasenko Aleksandr egészségügyi probléma miatt nem lehet ott velünk Japánban. Mivel sajnálatos módon ő az egyetlen versenyzőnk, aki megszerezte a Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség, az ISU által meghatározott minimum technikai pontszámot, nem áll módunkban mást indítani helyette. Egyéniben Láng Júlia, párosban Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei, jégtáncban pedig Ignateva Mariia és Szemko Danilij képviseli majd hazánkat az egyhetes világversenyen. Úgy gondolom, hogy valamennyi versenyzőnknek nagy esélye van bekerülni a döntőbe. Ezenfelül hiszem azt, hogy a párosunk abszolút képes arra, hogy a legjobb tízben zárjon, jégtáncospárosunknak a reális cél a legjobb tizenötbe kerülés, míg Láng Julcsinak egy tiszta rövid programmal egyértelműen ott van a helye a döntőben.

Borítókép:  Az Ignateva Mariia, Szemko Danijil jégtánckettősünk a legjobb tizenötbe juthat (Forrás: MOKSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.