Több mint tíz éve volt ilyen jó eredményünk jégtáncban az Eb-n

A finnországi Espoóban a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság utolsó éremosztó napján jégtáncban a magyar színek képviseletében az Ignateva Mariia, Szemko Danijil duó a 10. helyen végzett, a nőknél Láng Júlia 23. lett.

Magyar Nemzet
2023. 01. 28. 21:15
null

A finnországi Espoóban a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság utolsó éremosztó napján jégtáncban a magyar színek képviseletében az Ignateva Mariia, Szemko Danijil duó a 10. helyen végzett, a nőknél Láng Júlia 23. lett.

Előbb a nők kerültek sorra, köztük az Eb-újonc Láng Júlia, aki több technikai hibával és egy eséssel teljesítette a kűrjét, így pontszámban messze elmaradt egyéni és idénybeli legjobbjától is, de a 23. helyét így is megtartotta.

– Az edzések nagyon jól mentek, sajnos ma ezt a programomban nem tudtam megmutatni. De komolyan fogok dolgozni, és mindent megteszek azért, hogy a következő versenyeken be tudjam mutatni azt, amit az edzéseken tudok – ígérte meg 19 éves versenyzőnk.

Jégtáncban a tavalyi Eb-n 18. helyen végzett Ignateva Mariia, Szemko Danijil duó sokkal jobb pozícióban, a 10. helyen állt a ritmustánc után, és a kűrje még szebben sikerült, ebben a kilencedik legmagasabb pontszámot kapta. Az összesítésben azonban nem tudta megelőzni a ritmustánc után előtte álló német riválisát, így a 10. helyen zárta az Eb-t. S kettősünk ezzel kiharcolta, hogy jövőre, a budapesti rendezésű Európa-bajnokságon két magyar pár indulhasson.

Jégtáncban legutóbb 2011-ben volt ilyen jó eredményünk Európa-bajnokságon, akkor a Hoffmann Nóra, Makszim Zavozin duó nyolcadik lett. Az azért ne hallgassuk el, hogy akkor három orosz duó a mieink előtt végzett, az idei Eb-n pedig egyáltalán nem indulhattak el az orosz versenyzők. Nem mellékesen Ignateváék éppen Hoffmann Nóra korcsolya akadémiájának a versenyzői.

Most a finnországi Eb-n a párosok között magyar színekben a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei duó ötödik lett, ez az oroszok távollétében is nagyon nagy siker, a férfiaknál Vlasenko Alekszandr a 24. helyen végzett.

Az Eb programja vasárnap a négy szám legjobbjait felvonultató gálával zárul.

Eredmények:

nők: 1. Anasztaszija Gubanova (grúz) 199,91 pont; 2. Loena Hendrickx (belga) 193,48; 3. Kimmy Repond (svájci) 192,51; ...23. Láng Júlia 130,28.
jégtánc: 1. Charlene Guignard, Marco Fabbri (olasz) 210,44 pont; 2. Lilah Fear, Lewis Gibson (brit) 207,89; 3. Juulia Turkkila, Matthias Versluis (finn) 198,21; ...10. Ignateva Mariia, Szemko Danijil 167,08.

 

 

Borítókép: Az Ignateva Mariia, Szemko Danijil duó parádés kűrrel rukkolt ki az Eb-n (Forrás: Instagram/hunskate)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.