Szoboszlai Dominiknek nem tetszik a lipcseieket kivégző Haaland poénja

Szoboszlai Dominik és Erling Haaland régóta jó barátok, a Salzburg csapatában együtt játszottak, és amikor most, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az RB Leipzig és a Manchester City összekerült, a sztorit meg is lovagolta a média. S a cimborák az első meccs alkalmával Lipcsében a pályán kívül is találkoztak. Szoboszlai az Instagramon Haaland szinte minden bejegyzését kedveli; az persze furán venné ki magát, ha a kedd éjjelit is lájkolta volna…

2023. 03. 15. 16:20
Erling Haaland
FBL-EUR-C1-MAN CITY-LEIPZIG Manchester City's Norwegian striker Erling Haaland (R) celebrates scoring the team's sixth goal, his fifth, during the UEFA Champions League round of 16 second-leg football match between Manchester City and RB Leipzig at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on March 14, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és csapata, az RB Leipzig szörnyű éjszakán van túl. „Gimmi five!” – csak ennyit írt a Manchester City gólvágója, az Instagram oldalán ahhoz a fotóhoz, amelyen a bal tenyerével a levegőbe csap, mind az öt ujját felmutatva. „Give me five!”, azaz adj egy „ötöst”, vagyis adj egy pacsit!, esetleg csapj bele! – ez a jelentése; és ez most hatalmas poén, hiszen kedd éjjel Haaland adott egy „ötöst”, azaz öt gólt szerzett az RB Leipzig ellen.

HAALAND, Erling; ORBÁN, Willi, Szoboszlai
Szoboszlai mellett a magyar válogatott másik erőssége, Willi Orbán is szomorú lehetett a lefújás után. Fotó: Nick Potts

Már több mint 2,3 millióan lájkolták a norvég támadó bejegyzését, de Szoboszlai most érthetően nincs a kedvelői között... Ezen a poénon Lipcsében senki sem nevet.

Azóta amúgy Haaland újra posztolt, azon a fotón éppen kipiheni a fáradalmait egy kanapén, nála van a meccs labdája,  ezt már lájkolta Szoboszlai is.

Szoboszlai és Haaland sem volt végig a pályán

A BL-nyolcaddöntő visszavágóján az angolok 7-0-ra kiütötték az RB Leipziget, és 8-1-es összesítéssel jutottak tovább. A német csapatban Willi Orbán végig pályán volt, Szoboszlai Dominikot a 72. percben lecserélték, ekkor már 6-0 volt az állás.

A túloldalon Haalandot már a 63. percben lehozta a pályáról Pep Guardiola. A Manchester City trénere a motiváció fenntartásával magyarázta Haaland lecserélését.

– Ha ezt a mérföldkövet, ezt a rekordot már 22 évesen elérte volna, unalmas lenne az élete. Így meglesz a célja, hogy a jövőben megtegye itt vagy bárhol. Ezért cseréltem le – fogalmazott a tréner, hozzáfűzve: miután eldőlt a találkozó és ezzel a párharc is, minél több játékosnak szeretett volna lehetőséget adni.

Haaland mindössze a harmadik futballista lett a sorozat történetében, aki ötször volt eredményes egy mérkőzésen: korábban ez Luiz Adrianónak és Lionel Messinek sikerült, utóbbinál épp Guardiola volt a Barcelona vezetőedzője.

Szoboszlai Dominik és Erling Haaland három hete Lipcsében jól elbeszélgetett egymással, s az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose is csatlakozott hozzájuk, aki Salzburgban az edzőjük volt.

Borítókép: Erling Haaland egymaga elintézte a németeket (Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.