A továbbjutó Real Madrid hátát nézi az összes topklub a BL-ben

Az első meccsek eredményei alapján két lefutott párharc visszavágóját rendezték a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében szerda este, és nem is történt meglepetés. A Real Madrid az idegenben aratott háromgólos győzelme után hazai pályán is legyőzte a Liverpoolt, ráadásul olyan mérföldkövet ért el, amelyet korábban senki sem a BL-ben. A Napoli pedig a kétgólos frankfurti sikere után otthon is simán nyert. Nápolyban az igazi izgalmakra a meccs előtt, a pályán kívül került sor.

Magyar Nemzet
2023. 03. 15. 22:55
JÚNIOR, Vinícius; ALISSON
Madrid, 2023. március 15. Vinicius Junior, a Real Madrid (k) játékosa és Alisson Becker, a Liverpool kapusa (b) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének Real Madrid-Liverpool visszavágó mérkõzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. március 15-én. MTI/AP/Manu Fernández Fotó: Manu Fernández
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlo Ancelotti arra figyelmeztette a Real Madrid játékosait, hogy hiába nyertek 5-2-re Angliában, a Liverpool elleni visszavágónak vannak buktatói, amiket el kell kerülniük.

A BL-címvédő spanyolok ennek megfelelően úgy kezdték a meccset, mintha nem lennének háromgólos előnyben, húsz perc után akár két góllal is vezethetett volna a királyi gárda. Előbb hibázott nagy helyzetben beadása után, majd lövését tolta a lécre a Liverpool kapuját védő Alisson.

BENZEMA, Karim; DIJK, Virgil van
gólt lőtt a Liverpool ellen. Fotó: Bernat Armangue

A folytatásban is inkább a Realnak akadtak ígéretes helyzetei, de a spanyoloknak a sokszor akciómentes mezőnyharc is tökéletes forgatókönyv volt. Ahogy teltek a percek, úgy törődött bele egyre inkább a sorsába a Liverpool, amely képtelen volt feltörni a Real védelmét. Az utolsó fél óra már arról szólt, hogy a spanyolok meg tudják-e örvendeztetni egy góllal és győzelemmel a szurkolóikat, miután Jürgen Klopp csapatának lendülete teljesen elfogyott.

Végül a Real Karim Benzema góljával megnyerte a visszavágót is. A találatban főszerepet játszott a Liverpool védelme, Van Dijk szerencsétlenül sodorta a labdát Vinícius elé, akinek az is belefért, hogy lyukat rúgott, majd a földre esve adott gólpasszt a franciának.

Ez volt a Real 300. meccse a BL-ben, így elsőként érte el ezt a mérföldkövet a legrangosabb európai kupában. 

A második helyezett, ugyancsak negyeddöntőbe jutott Bayern München (280) húsz mérkőzéssel van lemaradva, a sorban következő Barcelona (277), Manchester United (238) és Juventus (220) hátránya pedig csak tovább nő, mivel ők nem szerepelnek a BL-ben.

A Napoli kiütötte az Eintracht Frankfurtot

Maga a meccs Nápolyban sem volt sokkal izgalmasabb. Az olasz bajnoki cím felé öles léptekkel haladó Napoli idegenben 2-0-ra nyert az Eintracht Frankfurt ellen, a vendég szurkolók pedig úgy gondolhatták, hogy ha már jó eséllyel úgy is kiesnek, akkor legalább törnek-zúznak egy jót. Még egy rendőrautót is felgyújtottak a Nápoly utcáin randalírozó németek, a balhéról az alábbi cikkben írtunk.

Ami a pályán történteket illeti, a párharc az első félidő végén dőlt el végleg (ha Frankfurtban még nem), amikor Di Lorenzo beadása után a hihetetlen magasra emelkedő fejjel szerezte meg a vezetést a Napolinak, összesítésben három gólra növelve csapata előnyét.

Szünet után Osimhen hamar megszerezte a második gólját a meccsen, a nigériai csatár bombaformában van, a 28. tétmeccsén a 23. találatát érte el az idényben. Ezzel még nem volt vége, a Napoli Piotr Zielinski tizenegyesgóljával 3-0-ra nyerte meg a meccset, összesítésben pedig 5-0-val söpörte ki a Frankfurtot.

Kialakult a negyeddöntő teljes mezőnye

Az utolsó két nyolcaddöntő végével kialakult a legjobb nyolc mezőnye a BL-ben. Három olasz (Napoli, Milan, Inter), két angol (Chelsea, Manchester City), egy spanyol (Real Madrid), egy német (Bayern München) és egy portugál (Benfica) csapat várja a negyeddöntő pénteki sorsolását.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Real Madrid–Liverpool 1-0 (0-0), gól: Benzema (79.)
Napoli–Eintracht Frankfurt 3-0 (1-0), gól: Osimhen (45+2, 53.), Zielinski (64. – tizenegyesből)

Borítókép: Vinícius Júnior és a Real Madrid minden tekintetben a Liverpool fölé nőtt (Fotó: MTI/AP/Manu Fernández)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.