Szinte kitört a háború Nápolyban a BL-meccs előtt + fotó, videó

Nápoly belvárosában összecsaptak a német Eintracht Frankfurt szimpatizánsai a helyi rendőrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő esti visszavágója előtt.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 03. 15. 22:21
null
Nápoly, 2023. március 15. Rendõrök sorfalat állnak, miután a német Eintracht Frankfurt szurkolói összecsaptak a helyi rendõrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ esti visszavágója elõtt és felgyújtottak egy autót Nápoly belvárosában 2023. március 15-én. MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco Fotó: Ciro Fusco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német szurkolók egy rendőrautót felgyújtottak, járművek üvegeit törték be, pirotechnikai eszközöket használtak, utcai székeket és más tárgyakat dobáltak a kiérkező rendőrökre, miközben a békés járókelők menedéket kerestek az éttermekben, bárokban. Végül sikerült lecsillapítani a tömeget, a németeket buszokra terelték és visszavitték őket a szurkolói szállodába. 

Fotó: Ciro Fusco

Azt is sikerült elérni, hogy a két csapat tábora ne találkozhasson össze, noha a Napoli ultrái kövekkel és üvegekkel dobálták meg a német szimpatizánsok buszait. A rendőrség fokozott készültségben van, közel nyolcszázan teljesítenek szolgálatot. Frankfurtból annak ellenére érkezett több mint hatszáz szurkoló Nápolyba, hogy a helyi hatóságok eltiltották a németeket a jegyvásárlástól az első találkozón tapasztalt rendbontások miatt. 

Akkor a német drukkerek a stadionhoz érkező olasz rendszámú autókat kövekkel és üvegekkel dobálták meg, az olasz szimpatizánsok egy része pedig megtámadta a dobálókat. 

Fotó: Ciro Fusco

A február 21-i első mérkőzésen 36 személyt vettek őrizetbe. Most a vendégdrukkereket segítették a Napolival ellenséges viszonyban lévő Atalanta ultrái is.

A frankfurti találkozót az olaszok nyerték 2-0-ra, így kényelmes helyzetből várhatják a szerda (ma) esti hazai visszavágót.

Borítókép: Rendőrök sorfalat állnak, miután a német Eintracht Frankfurt szurkolói összecsaptak a helyi rendőrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő esti visszavágója előtt és felgyújtottak egy autót Nápoly belvárosában 2023. március 15-én. (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.