Az ellenfelet bosszantja, de ettől még aranykapuban a Fradi

Az FTC végre hazai pályán is nyerni tudott, 3-2-re győzött a Gyergyó ellen, s összesítésben 3-1-re vezet a székelyföldi csapat ellen a jégkorong Erste-liga döntőjében. Mivel az egyik fél negyedik sikeréig tart a párharc, a Fradi hétfőn Gyergyószentmiklóson lezárhatja a finálét.

Magyar Nemzet
2023. 03. 25. 21:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC kemény játékosa, Tóth Gergő nélkül állt ki a jégkorong Erste-liga negyedik mérkőzésén, mert a csatár pénteken sérülésveszélyesen ütközött Devin DiDiometével, s egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A 3. percben a Gyergyó támadott, mégis a Fradi szerzett vezetést, Oliver Betteridge remek blokkolásából kipattant a korong az FTC védekezőharmadából, ezzel Jari Silio ugrott ki, és a szóló végén Rasmus Rinne lábai között lőtt a kapuba. A Gyergyó egy kapuvassal válaszolt, majd a 8. percben egy gyönyörű háromszögelés végén Matias Sointu közelről volt eredményes. Imre Patrik szépíthetett volna, ám kiugrását Arany Gergely hárította. A székely együttes pénteken felállt 0-2-ről, most nem, hiába került emberelőnybe, mert a 12. percben a kapitány lépett ki, látványos megoldással elfektette Rinnét és a léc alá emelt. 

Az FTC a Gyergyó mindhárom hibáját góllal büntette, s 12 perc alatt 3-0-s előnybe került.

Még az első szünet előtt szépített a Gyergyó, Silló Arnold tört be balról a palánk mellől, majd pontosan lőtte ki a hosszú sarkot. A második harmad inkább küzdelmet hozott, nem volt sok helyzet és lövés. A záró felvonásban erősen támadtak a vendégek, és Sebastien Sylvestre hat és fél perccel a vége előtt éles szögből, fonákkal faragott a hátrányból, mivel ezúttal Arany nem zárta jól a rövid sarkot. A csatár eddig a finálé összes találkozóján betalált.

3-2-re feljött tehát a Gyergyó, így izgalmas volt a hajrá. A vendégek lehozták a kapusukat, de helyzetig sem jutottak, esélyük sem volt egyenlíteni. 3-2-re nyert az FTC és összesítésben 3-1-re vezet a fináléban.

A találkozó után Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője csapata küzdőszellemét emelte ki. Szilassy Zoltán, a Gyergyó trénere okkal bosszankodott amiatt, hogy az első harmadban három korongeladásból három gólt kaptak.

Az ötödik mérkőzést máris hétfőn, Gyergyószentmiklóson rendezik, ha nyer a Fradi, akkor 2019 és 2020 után harmadszor lehet az Erste-liga aranyérmese.

Sok volt a három eladott korong – edzői nyilatkozatok

Fodor Szabolcs (FTC): Azt gondolom, hogy mindkét csapat izgult az elején, volt egy kis drukk mind a két csapatban, szerencsére ebből mi jöttünk ki jobban. Be tudtuk lőni a helyzeteinket és háromgólos előnyt dolgoztunk ki. Utána viszont elképesztő melót rakott bele minden egyes srác, hogy ezt az előnyt megőrizzük. Lehetett látni, amit szoktam mondani, megcsináltuk azt, amiben jók vagyunk, csúsztunk-másztunk és minden egyes cserében száz százalékot adtunk, Fradi-szívvel küzdöttünk a közönséggel együtt. Ez elég volt ahhoz, hogy megtartsuk az előnyünket.

Szilassy Zoltán (Gyergyó): Az első harmadban három eladott korongunk volt úgy, hogy domináltuk a meccset. Ebből elugrottak, mindhármat belőtték, utána kapaszkodtunk, de nem volt idő visszajönni. Bosszantó, mert azt gondolom, hogy jól játszottunk. Megfelelően játszottunk a három eladott korongot leszámítva. Erre egy playoffban, főleg egy fináléban jobban kell figyelni, az egyéni felelősségre a koronggal és a megfelelő döntésekre, és ahhoz túl jó az ellenfél, hogy mindig adjunk 2-3 gól előnyt. Pénteken visszajöttünk kettőről, szombaton háromról már nem.

Borítókép: Van oka az örömre a Fradinak (Fotó: FTC/Sas Gábor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.