A Ferencváros esélyt sem hagyott a hátrány ledolgozására

A Ferencváros női kézilabdacsapata a montenegrói 28-24-es győzelem után hazai pályán 27-22-re nyert a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Az FTC, amely a 2018/19-es idény óta először jutott el a kontinens legjobb nyolc csapata közé, a francia Metz ellen játszhat a budapesti Final Fourba jutásért.

2023. 03. 25. 17:27
null
Fotó: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedvező helyzetből, négygólos előnyből várta a Ferencváros női kézilabdacsapata a Buducsnoszt Podgorica elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő hazai visszavágóját, miután Montenegróban 28-24-re nyert. A ferencvárosiak a szombati érdi meccs előtt a jó kezdés fontosságát hangsúlyozták.

– A cél, hogy esélyt se adjunk nekik arra, hogy elkezdjenek bármiben is bizakodni – fogalmazott a klub honlapjának Szöllősi-Zácsik Szandra, aki a párharc első meccsét betegség miatt kihagyta, a visszavágón viszont ott lehetett a pályán.

Elek Gábor vezetőedző elégedetten figyelhette, ahogy a terveknek megfelelően a visszavágó első perceiben a Ferencváros jutott előnyhöz. A Buducsnoszt az első félidőben jellemzően csak futott a magyar bajnok után. Nagy különbséget nem tudott kidolgozni az FTC, a vendégek többször egyenlítettek, de a vezetést egyszer sem tudták átvenni, bár egy alkalommal ehhez Bíró Blanka ziccervédése is kellett.

A kiegyenlített első félidő végén Klujber Katrin szerencsésen megpattant időn túli szabaddobásának köszönhetően a Ferencváros vonulhatott egygólos előnnyel a szünetre. Biztató jelként foghattuk fel azt is, hogy a magyar csapat sokoldalúbb támadójátékot mutatott: a tizennégy első félidős találatot nyolc különböző játékos hozta össze, a túloldalon a tizenhárom gólon csak négyen osztoztak.

A második félidőben pedig csatlakozott a Ferencváros gólszerzőihez az első meccshez hasonlóan végül hazai pályán is öt találatig jutott Alicia Stolle, s az ő harmadik góljával lépett el először három találattal az FTC ellenfelétől a hazai meccsen. A montenegrói csapat játékosai nagyjából ezen a ponton mondtak le a továbbjutásról, bár a kiütéses vereséget az első meccshez hasonlóan ezúttal is elkerülte a Buducsnoszt.

A Ferencváros egyetlen pillanatig sem volt hátrányban a hazai meccsen, és végül 27-22-re nyert, s magabiztosan, kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé. Az FTC a 2018/19-es idény óta először játszhat BL-negyeddöntőt, s a 2002-es döntőbe jutás óta először nyert egyenes kieséses párharcot az elitsorozatban.

– Nem volt igazán jó mérkőzés, igaz, a Buducsnoszt ellen nagyon nehéz azt játszani. Igazi türelemjáték a védekezés, a tartós, hosszú koncentrációnak néha a támadójáték látja kárát. A második félidőben lelassítottunk, pedig azt kértem, hogy ne vegyük át az ellenfél harcmodorát, az nem a mi játékunk. Emiatt van hiányérzetem, ugyanakkor a küzdőszellemet nem érheti kritika, és a két meccs alapján nem forgott veszélyben a továbbjutásunk. Ezen a szinten nagyon hosszú idő után, az én vezetésemmel először nyert egyenes kieséses párharcot a klub, ennek most nagyon örülünk – értékelt a hazai mérkőzés után Elek Gábor, az FTC vezetőedzője, aki 2007 óta irányítja a fővárosi zöld-fehéreket.

A Final Fourba jutásért a francia Metz lesz a magyar csapat ellenfele, a hazai meccset április végén, a franciaországi visszavágót május elején játssza az FTC. Ugyanekkor vív a dán Odense ellen Bajnokok Ligája-negyeddöntőt a Győri ETO. A két legjobb magyar csapatra viszont a következő fontos feladat sokkal hamarabb, április 1-jén vár, amikor Győrben az aranyérem szempontjából minden bizonnyal döntős jelentőségű rangadót vívnak egymás ellen a bajnokságban.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

FTC-Rail Cargo Hungaria–Buducsnoszt Podgorica 27-22 (14-13)

Továbbjutott az FTC, 55-46-os összesítéssel.

Borítókép: Továbbjutást ünnepelhetett az FTC (Forrás: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.