Kiüthette volna, de megkönyörült ellenfelén a Ferencváros

Megtört a Ferencváros negatív sorozata. A zöld-fehérek 2002 után nyertek újra idegenben meccset a női kézilabda Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. A Buducsnoszt Podgorica ellen 28-24-re nyert a Fradi idegenben, és fél lábbal a legjobb nyolc között érezheti magát.

Magyar Nemzet
2023. 03. 18. 17:53
Buducnost FTC
Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sérült kulcsjátékosai – Kovacsics-Czijenics Anikó, Kovács Anett és Beatrice Edwige – nélkül, de esélyesként várta a Ferencváros a Buducsnoszt elleni idegenbeli mérkőzésen a női kézilabda Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén. A Fradi 2002-ben nyert legutóbb idegenbeli meccset a BL egyenes kieséses szakaszában. Ezúttal minden esélye megvolt erre a montenegrói bajnok ellen.

Elek Gábor csapatában Bíró Blanka kezdett a kapuban, Lekics irányított, Bölk és Klujber volt a két átlövő, a szélen Malestein és Márton kapott helyett, Kisfaludy volt a beálló. Védekezésben Lekics helyett Tomori játszott.

Buducsnoszt-hetesgóllal kezdődött a mérkőzés, egy beállóposztra begyömöszölt labdára, és az emberre mozdult rá kicsit keményebben Tomori. Malestein és Klujber góljával fordított a Ferencváros, és ehhez egy védést sem kellett bemutatnia Bíró Blankának. 2-2 után Malestein hetesből dobott gólt a korábbi fehérvári kapusnak, Armelle Attingrének. Majd megint ő szerzett gólt.

A török játékvezetőkettős nem volt szívbajos: az első tíz percben három fradistát is kiszórt két percre, Kisfaludy után Klujber és Cvijics is kapott büntetést. De ez sem fékezte a Fradi lendületét: Elek Gábor csapata teljesen tudatosan támadta az ellenfél bal oldalát, Klujber és különösen a szezonban eddig egy BL-meccsen legfeljebb három gólt szerzett Stolle is nagyon élt.

Ivona Pavicsevics is belejött, két gólt szerzett gyors egymásutánban a szélső, ezzel egyenlített a Buducsnoszt. Majd kettős emberhátrányba került, és ezt két Márton-góllal büntette a Fradi.

Lekics is két percet kapott az abszolút inkompetensen fújó török játékvezetőtől. Döbbenetes statisztika: bő negyedóra alatt hat két percet osztottak ki a bírók.

Lekics a két perce után nem tért vissza, Szucsánszki érkezett a helyére. 

Támadásban szinte tökéletesen működött a Fradi gépezete, a védekezésbe be-becsúsztak hibák.

Bíró hetest védett, Stolle ötből öt lövés/gól mutatóval kezdett: a Fradi jobb szárnya villogott. A 12  gólból 9-et vállalt a Klujber, Stolle, Malestein trió.

Bő 20 perc után a háromgólos előnyért támadt a Fradi, de nem élt az eséllyel, sőt kisvártatva az iksz volt a tét a Buducsnoszt számára, de Bulatovics fejbe lőtte Bírót, ő is megkapta a maga két percét.

Bíró feljavult, az újabb védése után a korábbi Buducsnoszt-játékos, Cvijics góljával meglett a három közte. Ekkor kért időt a hazaiak mestere, Bojana Popovics.

Lehetett volna plusz négy is a különbség, de Attendré nagyon belejött, ziccervédésekkel tartotta életben a Buducsnosztot. Elek Gábornak nem tetszett, amit látott, ő is időt kért. Maradt a háromgólos fór, de az utolsó pár másodperc nem jól alakult. Klujber megkapta a második két percét, a Buducsnoszt pedig egy hetest. Ezzel lett 15-13. A Fradinak megvolt a lehetősége elsüllyeszteni a montenegróiakat, de nem tette meg.

A török játékvezetőkettős nyolc kétperces büntetést osztott ki az első félidőben. Ez annak fényében volt meglepő, hogy nem volt különösebben durva a meccs.

A második félidőt Lekics hetesgólja vezette fel. Majd szintén a szerb klasszis villant: bámulatos labdával szolgálta ki Kisfaludyt, aki könyörtelen volt a beállóposztról. 

A meccs addigi legszebb Fradi-támadása futott végig a pályán. 

Bíró védése után Bölk is megszerezte az első gólját. Meglett az addigi legnagyobb különbség, 18-14. Tökéletesen védekezett a Fradi a beállóval szemben, Bíró pedig nagyon belejött a kapuban. Klujber okos közbelövésével pedig már öttel ment a Fradi. Megvolt a lehetőség végképp leszakítani a Buducsnosztot. 

Rajcsevics és Attingré nem engedte, hogy még jobban nőjön a különbség a két csapat között. Visszajött háromra a Buducsnoszt. Lekicsnek igazán megjött a kedve a játékhoz, Malestiennek pedig visszatért a vállalkozókedve, az ő lövésével lett öt közte. Semmi sem veszélyeztette a Fradi győzelmét, egy kérdés maradt a hajrára, hogy az NB I ezüstérmese eldönti-e a párharc kimenetelét. 

Csak a szenzációsan védő Attingrén múlott, hogy nem fogott padlót a Buducsnoszt. Négygólos Fradi-előnnyel kezdődött a meccs utolsó tíz perce. Rajcsevics kihasználta a Fradi megingását, a hétperces zöld-fehér gólcsend alatt az ellenfél szép lassan visszakéredzkedett a meccsbe. Bíró Blanka hetesvédéssel késleltette a montenegrói feltámadást. Megint visszakapaszkodott hátrom gólra a Buducsnoszt, végül Malestein zárta le a negatív szériát. 

Végül a hajrában kettőre feljött a Buducsnoszt, Bölk zárta le a meccset, Klujber góljával állt vissza a négygólos különbség, és ez lett a vége. 28-24.

A Fradi 2002 után nyert újra idegenben meccset a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Buducsnoszt Podgorica–FTC-Rail Cargo Hungaria 24-28 (13-15). Az FTC gólszerzői: Malestein 7, Stolle 5, Klujber 4, Márton 3, Lekics 3, Bölk 3, Kisfaludy 2, Cvijics 1.

Borítókép: Lekics nagy kedvvel játszott (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.