A Fradi le akarja zárni a negatív sorozatát

A Ferencváros női kézilabdacsapatát egy győztes párharc választja el attól, hogy a 2018–19-es szezon után újra bejusson a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Elek Gábor több kulcsjátékosa sem teljesen egészségesen várja a Buducsnoszt Podgorica elleni idegenbeli mérkőzést.

Magyar Nemzet
2023. 03. 18. 6:14
null
Budapest 20221214 Kézilabda 2022 nõk nõi NBI NB1 Ferencváros FTC Rail Cargo Hungaria Gyõri Audi Eto KC Gyõr Fotó Török Attila Nemzeti Sport Dragana Cvijics Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron az egyaránt Bajnokok Ligája-győztes Tomori Zsuzsanna, a két szerb játékos, Dragana Cvijics és Andrea Lekics szerződtetésekor a Ferencváros a tapasztalatot helyezte előtérbe. A szakmai stáb úgy kalkulált, hogy az újonnan érkezők kiegészülve a szülési szabadsága után visszatérő Czirjenics-Kovacsics Anikóval és a súlyos sérüléséből felépült Bíró Blankával elég komoly minőséget képviselnek ahhoz, hogy a csapat végre átlépje a saját árnyékát, és bejusson a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

Klujber lendülete is sokat érhet a Buducsnoszt ellen. Fotó: Mirkó István

Az FTC a harmadik helyen végzett az alapszakasz A csoportjában, így a másik nyolcasban ötödikként zárt montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen előbb ma idegenben (tv: 16.00, Sport 1), majd a jövő héten hazai pályán játszik oda-visszavágós párharcot a negyeddöntőbe kerülésért. 
A legutóbbi három szezonban a csoportkörből továbbverekedte magát a Ferencváros, de az egyenes kieséses szakaszban azonnal kiesett: a 2019–20-as szezonban a középdöntős csoportja utolsó helyén végzett, egy évre rá a jelenlegi ellenfele, a Buducsnoszt, az előző kiírásban a Krim Ljubljana jelentette a végállomást.

Idén újra a dicső múltú, kétszeres BL-győztes montenegrói csapat, a Buducsnoszt lesz az FTC ellenfele a legjobb nyolc közé jutásért. 

Lekics játékintelligenciája nehezen pótolható. Fotó: Mirkó István

Elek Gábor csapata nem a legjobb passzban várja a párbajt: a legutóbbi tétmeccsen, a Vác ellen 30-21-re megnyert bajnokin a korábbi Buducsnoszt-játékos, Andrea Lekics betegsége után legalább a kispadra leülhetett, a montenegrói csapatban szintén megfordult Dragana Cvijics viszont csak civilben nézte az összecsapást. A válogatott felkészülési mérkőzései előtt megsérült Czirjenics–Kovacsics Anikót pedig nem is nevezte a meccsre a Ferencváros. A rutinos játékosok távollétében a fiatal Kukely Anna volt a Fradi legeredményesebb játékosa. 

Márpedig a tapasztalatra szükség lesz a montenegrói fővárosban: 2012-ben és 2015-ben is győztes Buducsnoszt rutinos BL-csapat, 18 gólra van attól, hogy az első klub legyen a sorozat történetében, amelyik eljutott nyolcezer gólig. A kulcsemberei miatt aggódó FTC szinte biztos, hogy nem tudja megakadályozni ebben a montenegrói ellenfelét, arra viszont sokkal nagyobb az esély, hogy a két meccsen lezárja a negatív sorozatát, és bejut a BL legjobb nyolc csapata közé.

Rasmussen újra a BL-ben

A Buducsnoszt–Ferencváros párharc mellett további három mérkőzést rendeznek a hétvégén a BL-ben. A múlt héten kinevezett, korábbi magyar szövetségi kapitány, a dán Kim Rasmussen vezérletével játssza fennállása első BL-negyeddöntőjét a Korsós Dorinát is foglalkoztató Rapid Bucuresti. Az ellenfél a szlovén Krim Ljubljana lesz. A Storhamar–Odense norvég–dán ütközet miatt lett volna érdekes, de a válogatott balátlövője már felbontotta a kölcsönszerződését Odensében. A nap rangadóját Brestben játsszák, a tavalyelőtti döntős bretagne-i csapat a többek között a két norvég sztárt, az exgyőri Nora Mörköt, és a 2021-es négyes döntő MVP-jét, Henny Reistadot is felvonultató dán Esbjerggel játszik. 

Borítókép: Cvijics a korábbi klubja ellen játszhat (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.