Ez a rutin, ellopta a második meccset a Fradi a Gyergyó otthonában

Az FTC a rendes játékidő vége előtt tizenöt másodperccel egyenlített 1-1-re, majd a hosszabbítás negyedik percében ütött góllal a második idegenbeli mérkőzést is megnyerte (2-1) kedd este a Gyergyó ellen a jégkorong Erste-liga döntőjében. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc pénteken Budapesten, a Tüskecsarnokban folytatódik.

Magyar Nemzet
2023. 03. 21. 20:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyergyó–FTC döntő hétfői első mérkőzése sem volt éppen látványos, közönség szórakoztató, mindkét edző meglehetősen kritikusan beszélt a színvonalról a találkozó után. Igaz, azt nem ígérték, hogy keddre minden varázsütésre megváltozik.

Mondjuk így, óvatosan kezdtek kedden a csapatok, kevés volt a helyzet... Az első komoly lehetőségre a második harmad elejéig kellett várni, amikor a haziaktól a Császár Hunor szólóból lőtt fölé-mellé. Ezután fölénybe kerültek a hazaiak, ma a Fradi inkább csak emberelőnyben veszélyeztetett. Aztán a második szünet előtt negyedszer is emberelőnybe került a Gyergyó, és 15 másodperccel a második szünet előtt Sebastien Sylvestre kilőtte a bal felső sarkot.

A harmadik játékrészben agresszívebb lett a magyar bajnok Ferencváros játéka, egy alkalommal a gólvonal elől tisztáztak a hazai védők, három perccel a lefújás előtt pedig Rinne védett hatalmasat a lepkés kesztyűvel. A legvégén még jött egy ferencvárosi emberelőny kapuslehozatallal. Ez az állapot szabálytalan megmozdulása miatt csak öt másodpercig tartott, azonban az ellentámadásnál Oliver Betteridge 15 másodperccel a lefújás előtt jól kapta vissza a pakkot és egyenlített.

Jöhetett az első találatig tartó hosszabbítás. Ebből csak 3 perc 40 másodperc telt el, amikor az FTC első támadósora eldöntötte a találkozót. A támadóharmadban Nagy Gergő elhozta a korongbedobást, a pakk hátrakerült az első mérkőzésen duplázó Julius Marvához, aki takarásból a kapuba lőtt.

Ez a meccs a rutin diadala volt, az FTC tehát 2-1-re nyert, és összesítésben 2-0-ra vezet, érik az újabb Erste-liga győzelme. A harmadik és negyedik mérkőzést pénteken, illetve szombaton a Tüskecsarnokban rendezik.

Beérett a Fradi nyomása – edzői értékelések

Szilassy Zoltán (Gyergyó): Megvoltak a lehetőségeink, hogy az első után további gólokat lőjünk, nem mondanám, hogy ráültünk az eredményre, jégkorongban ezt nem teheted meg. Az utolsó tíz percben a Fradinak jönnie kellett, mi pedig óvatosabbá váltunk, amiből lett egy nagy nyomás, végül pedig egy támadóharmadban elvesztett korongból ki tudtak egyenlíteni. Hosszabbításban a szokásos vagy ide, vagy oda, forgalmat generáltak a balkörös támadó harmadból, és jól is lőnek fentről, mind az öt góljukat fentről lőtték ezen a két meccsen. 0-2, ilyen helyzetben nem voltunk, semmi mással nem kell most foglalkozni, csak a harmadik meccsel.

Fodor Szabolcs (FTC): Ez ma összességében, semleges szemmel nézve egy jobb hokimeccs volt: az első harmadban nagyon ránk jött a Gyergyó, ott pedig az volt a tervünk, hogy éljük túl, ami sikerült is. A második harmadban egy kicsit eltértünk a játéktervtől, ugyanakkor számos kiállításunk is volt, amiből egyet kihasznált a Gyergyó. Átbeszéltük, hogy miként jöhetnénk vissza, ezt pedig a srácok meg is valósították, nyomni tudtunk a harmadik harmadban. Az egyenlítéssel visszajöttünk a mérkőzésbe, majd pedig egy buli után a győztes találat is meglett. Az volt a kulcs, hogy a harmadik harmadban visszataláltunk a játékunkhoz.

Borítókép: A második meccs után is örülhettek a fradisták (Fotó: FTC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.