időjárás 22°C Klotild 2023. június 3.
logo

Döbbenetes felvételek: Messi megjárta a poklot, majd a mennyet is

Magyar Nemzet
2023.03.21. 17:30 2023.03.21. 17:41
Döbbenetes felvételek: Messi megjárta a poklot, majd a mennyet is

Lionel Messi Párizsban a poklot, Buenos Aieresben a mennyet járta be néhány nap leforgása alatt. A PSG szurkolói hangosan kifütyülték a Rennes elleni bajnoki előtt, mert őt tartják felelősnek a csapat kieséséért a Bajnokok Ligájából, majd az argentin fővárosban úgy kellett kimenteni a rajongók közül, amikor híre ment, hogy az egyik étterembe ment el vacsorázni.

Másfél éve rajongók tízezrei fogadták Párizsban Lionel Messit, aki akkor szerződött a Barcelonától a PSG-be. A francia sztárklub szurkolói azt hitték, a hétszeres aranylabdás argentin érkezésével kedvenc csapatuk akár Európa csúcsára is felrepülhet, ám csalódniuk kellett. A decemberben a hazája válogatottjával világbajnokságot nyert Lionel Messi sem tudott segíteni, és a csapat ezúttal is a nyolcaddöntőben búcsúzott el a Bajnokok Ligájától. Ez odáig vezetett, hogy a PSG drukkerei Lionel Messi személyében találták meg a felelőst, akinek a kétéves szerződése az idény végén lejár, s egyelőre nem úgy tűnik, hogy hosszabbításra kerülne sor, bár már a szurkolók sem akarják, hogy maradjon az argentin világbajnok.

A klub ultracsoportjának vezetői kijelentették, hogy a hétvégi, Rennes elleni hazai bajnokin tüntetni fognak Messi ellen, kifütyülik, mert szerintük túl magas fizetése van ahhoz képest, amit a pályán nyújt. Tegyük hozzá: a 35 esztendős támadó a szezonban 31 tétmeccsen 18 gólnál és 17 gólpassznál jár a PSG-ben. A szurkolók betartották az ígéretüket, pedig akkor még nem is tudták, hogy a csapatuk hazai pályán 2-0-s vereséget szenved majd, már a játékosok bemutatásánál tüntettek az argentin ellen, aki a lefújás után egyedüliként rögtön az öltözőbe vonult, a többiek megköszönték a hazai publikum buzdítását.

A párizsi mérkőzés másnapján Lionel Messi a családjával együtt hazautazott Argentínába, erről a Magyar Nemzet is beszámolt, mint ahogyan arról is, hogy a Panama elleni felkészülési mérkőzés 63 ezer belépőjére 1,4 millió jegyigénylés érkezett. Óriási tehát az őrület Argentínában, amit a zseniális futballista a saját bőrén közvetlenül is megtapasztalhatott. Buenos Airesben elment egy étterembe, és hamar kitudódott, hogy az ország kedvence a közelben van, komoly tömeg gyűlt össze a hely előtt, a játékost, aki persze örömmel fogadta az óriási szeretet, ki kellett menekíteni az extázisba esett drukkerek közül.

Borítókép: Messi megtapasztalta a haragot és a szeretet is néhány napon belül (Fotó: Friedemann Vogel)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.